Victor Costache și-a dat demisia, după o discuție aprigă cu Ludovic Orban. De ce s-a ajuns aici, în plină criză a coronavirusului
Actualitate

Victor Costache și-a dat demisia, după o discuție aprigă cu Ludovic Orban. De ce s-a ajuns aici, în plină criză a coronavirusului

Victor Costache, ministrul sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, a anunțat premierul Ludovic Orban. Acesta a spus că „regretă” decizia lui Costache, aflat de aproape 6 luni în funcție și care a ales să plece în plină criză a coronavirusului. În locul său, Orban l-a propus pe secretarul de stat Nelu Tătaru, iar decretul de numire a fost semnat în câteva ore de președintele Klaus Iohannis.

Surse politice vorbesc însă că Victor Costache ar fi fost determinat să demisioneze chiar de premier, după dezastrul infectărilor cu coronavirus care au lovit o serie de medici, cel grav caz fiind cel de la Suceava, unde au fost descoperite infectate cu COVID-19 peste 85 de cadre medicale.

Miercuri seara cei doi au avut o discuție aprinsă, pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă, se pare că anunțul privind testarea bucureștenilor a fost cel care a umplut paharul, arată PSNews.

Victor Costache și-a dat demisia. Premierul l-a acuzat pe Costache că a făcut acest anunț fără să aibă acoperire logistică și i-a cerut să iasă public pentru a-și prezenta scuzele în fața românilor. În replică, ministrul Sănătății a ales să demisioneze, arată sursa citată.

Victor Costache a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare ”inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a spus Costache.

Ministrul şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

Related posts

Ludovic Orban, reacție la cald după decizia Curții Constituționale privind imposibilitatea desemnării sale: „Nu putem să nu constat un partizanat pro PSD”

Constantinescu Gabriel

Ce spune Oreste Teodorescu despre PNL și Ludovic Orban, la alegerile din București

Constantinescu Gabriel

Desemnarea lui Florin Cîțu era „cumva previzibilă” crede Dan Barna. Liderul USR va vota viitorul Guvern doar pe criteriul performanței

Constantinescu Gabriel

Viitorul premier desemnat – propunerile liberalilor sunt două persoane din exterior

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban a răbufnit la adresa aleșilor PSD: „Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea”

Constantinescu Gabriel

Mesajul ministrului sănătății, Victor Costache, la moartea Cristinei Țopescu. „S-a stins, singură și în tăcere”

Constantinescu Gabriel

1 comment

Demisia lui Victor Costache, văzută de PSD: ”Costache a dezertat!” 26 martie 2020 at 18:07

[…] Victor Costache și-a dat demisia, după o… […]

Reply

Leave a Comment