Fostul premier Victor Ponta anunță un 2023 dezastruos din punct de vedere economic, și îi indică pe Iohannis, Ciucă și Ciolacu. În ultimul și-a pus speranțe de redresare a economiei, mărturisește fostul PSD-ist Victor Ponta, în condițiile în care guvernul se împrumută constant pentru a putea suporta măririle de pensii și salarii, angajările suplimentare la stat, și nu se duce la cauza măririi prețurilor.

Fostul premier Victor Ponta consideră că țara se va adânci în criza economică provocată de inflaţia crescândă şi aruncă vina pe incapacitatea actualului Guvern de a redresa economia.

Problema este ca în 2022 nu s-a discutat cu companiile. Eu discutam și le spuneam că trebuie să ajute și ele. Dacă legislația în ultimul an a însemnat niște ordonanțe date peste noapte, fără să se discute cu nimeni, să nu vă mirați că marile companii, care au specialiști mult mai buni decât guvernul, găsesc și speculează orice greșeală a guvernului.

Guvernul nici nu a discutat să le explice aceste taxe si nici nu au discutat cum sa se introducă aceste taxe, că dacă doar le pui și ei măresc prețul, nu ai făcut nimic” a declarat Victor Ponta, cu referire la taxa de solidaritate impusă marilor companii, pe care OMV Petrom a anunțat deja că nu o plătește.

Ponta despre Iohannis, Ciucă și Ciolacu

OMV este foarte ancorat in România, dar pana la urma e rolul guvernanților sa explice. OMV este o companie privata care vrea să facă profit. E treaba mea ca și guvern sa pot sa iau atât de multe taxe și impozite cât pot sa conving firmele private că trebuie sa contribuie la efortul comun.

Dar dacă tot mărești aparatul de stat, tot angajezi, după care te duci după privați, întâi după aia mici, apoi încerci sa te duci și după aia mari, dar fără să te pregătești…

Iar acum cu cine să vorbești?

Domnul Iohannis nu știe economie și nici nu vrea să invețe, domnul Ciucă e militar, pe ministrul de Finanțe nu-l interesează că oricum se pune alt ministru de la PNL… Recunosc că l-am ocolit pe domnul Ciolacu, că pe dânsul îl bat zi de zi la cap să-i spun că dacă nu merge economia, nu merge nimic”. Victor Ponta a făcut declarații pentru publicația stiripesurse.ro, via B1TV.

Ponta: „ne trezim în 2025 în faliment”

„Pentru majorări de pensii și salarii nu exista și o arată cifrele, care nu mint.

Dar cel mai rău este că nu avem niciun plan ca să atragem bani, pe stilul domnului Iohannis, care așteaptă să ne dea UE și în rest nimic.

Alte țari atrag bani în fiecare zi, iar noi ne tot împrumutam și dam banii la pensii și salarii, oamenii se duc și cumpără de la supermarket, ăștia sunt bani care ies din țara.

Eu nu-mi revin, avem 35 de miliarde de euro deficit comercial.

Eu sper ca domnul Ciolacu să performeze, pentru ca altfel ne trezim în 2025 în faliment.

Eu cred că exista două variante. Cea din 2022 nu a fost bună, e populistă, de unde să acopere statul ratele oamenilor? Sau poti sa fii serios, si nu inteleg de ce nu sunt, ca nu au opozitie, si sa te uiti la cauze: de ce avem inflatie, de ce nu producem, de ce avem cele mai mari preturi la energie? Daca faci totul populist, nu faci decât să agravezi rana.

Cred că 2023 va fi mai greu, pentru că datele se înrăutătesc, arată mult mai rău decât acum un an. Dacă economia merge mai prost, nici oamenilor nu le merge mai bine, chiar dacă ne tot imprumutăm”, consideră Victor Ponta.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *