Abonamentele la sala de fitness și recuperarea medicală ar putea fi oferite de angajatori ca și beneficii pentru angajați, pentru că primesc facilități fiscale. Legea care stabilește asta a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Abonamentele la sala de fitness vor fi neimpozabile și deductibile în limita a 400 de euro pe an pentru fiecare angajat. Inițiatorii proiectului susțin că, prin astfel de beneficii, va crește performanța la serviciu și speră că va scădea numărul bolilor care periclitează capacitatea de muncă.

De exemplu, dacă cineva este plătit cu salariul minim brut, adică 3.000 de lei, 33% reprezintă 990 lei. Angajatorul poate oferi facilitatea în limita a 990 lei/lună, arată Hotnews.

Angajatul poate să meargă la sală, să își facă abonament, iar apoi să meargă cu factura la angajator. El îmi plătește mie (ca angajat), dar nu mai mult de 990 lei/lună. Apoi încă 990 lei. Poate da și 300 lei din factura asta, și tot așa, până ajung la valoarea de maxim 400 euro”, a explicat economistul Cornel Grama.

Această facilitate se va aplica din februarie. Până atunci, și ANAF va veni cu o modificare a Formularului 112, pentru că în acea facilitate de 33% intră mai multe beneficii, inclusiv vacanțe, chirie sau masa de prânz.

Legea 34/2023 se aplică și pentru PFA, tot în limita a 400 de euro.

Facilitatea se aplică pentru abonamentele legate de codurile CAEN:

9311-Activități ale bazelor sportive

9312 – Activități ale cluburilor sportive

9313 – Activități ale centrelor de fitness.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *