George Simion
George Simion

Invitat în podcastul lui Codin Maticiuc, George Simion, președintele AUR, a fost pus și în fața unei întrebări pe care moderatorul ”La mijloc” o adresează, de fiecare dată, tuturor celor cu care discută.

Codin Maticiuc l-a întrebat pe George Simion ce ar face dacă ar ajunge într-o funcție de conducere, dând ca exemplu funcția de premier, presupunând că AUR ar ajunge la putere.

O să dăm președintele în 2024, cu siguranță intrăm în turul doi. Eu mi-am propus ca partidul AUR să fie un partid care să dea oameni capabili în funcțiile-cheie din stat.

În primul rând, primul gest ar fi să îi chem pe domnii de la multinaționale, care exploatează resursele naturale ale României și să să le zic că intrăm într-o nouă paradigmă. Că până acum a fost paradigma în care ei au făcut ce-au vrut aici, profitând… de politicieni ieftini. Le-aș spune că s-a terminat, sunteți foarte bineveniți aici, România va fi un mediu propice pentru a face business, dar… În lumea civilizată, marja de profit pentru cei care exploatează resursele solului și subsolului este de 15-20%. Luați în continuare 15-20%, că-i munca voastră și e normal, dar atât”, îi spune George Simion lui Codin Maticiuc.

”În a doua parte a anului, o să prezint o nouă variantă de Parlament”

Dacă George Simion ar deveni premier, ar face toate demersurile necesare pentru ca antreprenorii români să nu mai fie controlați timp de doi ani. De ce? Fiindcă antreprenorii români au parte de ”balamuc” în situația actuală.

George Simion mai anunță că în cea de-a doua jumătate a acestui an va prezenta… o nouă variantă de Parlament al României, considerând că, acum, această instituție fundamentală a statului democratic trebuie ”reformată din temelii”.

”Toată lumea spune că vom face autostrăzi. De unde faci tu autostrăzi? Trebuie legislație pentru a opri – doi ani de zile – controalele pe antreprenorii români. Eu am avut un magazin, vă povesteam înainte... Doi ani de zile să-i lași în pace, le iei cât vrei, 1%, 2%, 16%… Oricum, acum, din orice salariu, statul român ia 40%.

Plătește-ți taxa anuală de funcționare și te lăsăm, tată, în pace! Ce se întâmplă cu antreprenorii români este balamuc. Te apuci să iei pastile de nervi!

În a doua parte a anului, o să prezint o nouă variantă de Parlament. Instituția asta trebuie reformată din temelii”, mai spune liderul AUR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *