NDZhMjUwMWMzODMzYjFmNDczOTY0NmYyZTA.thumb

Elena Udrea află în 10 iunie dacă va fi extrădată în România, unde are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost adusă în cătușe în fața instanței.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel. Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus ea, după audierile de la Curtea de Apel din Sofia, potrivit Digi 24.

La procesul de azi a fost audiat un martor, o juristă care a fost închisă în același timp cu Elena Udrea și care a vorbit despre condițiile de detenție din România. Aceasta a spus că sunt condiții inumane și că de 3 ani se judecă cu statul român din acest motiv.

Curtea de Apel din Sofia urmează să se pronunțe în 10 iunie.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care este în prezent judecată de Curtea de Apel.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul “Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.

Foto: Digi 24

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *