Gabriel Zetea (PSD) și George Simion (AUR) s-au înfruntat, marți, în sala Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, unde se discuta legea prin care au fost mărite salariile demnitarilor.

George Simion a venit în ședință împreună cu un alt deputat de la AUR, filmând cu telefonul. El a acuzat PSD de minciună.

Deputaul PSD Gabriel Zetea s-a ridicat de la masă, a venit spre Simion, urlând la adresa acestuia, în timp ce liderul AUR se retrăgea.

Gabriel Zetea, PSD: ”Domnule Simion, știți că angajații din administrația locală nu pot să crească salariile la zeci de mii de români pentru că astăzi au salarii de două mii de lei?”

George Simion, AUR: ”Nu, voi vreți la voi, la salariile voastre.”

În acest scandal a intervenit și un coleg al lui George Simion, deputatul AUR Dan Tănasă, care a strigat și el la adresa deputatului PSD: ”Mincinosule! Mincinosule”.

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor din administrația locală, după mai multe ședințe cu scandal în Parlament. De majorare vor beneficia primarii, viceprimarii, președinții de Consilii Județene și vicepreședinții, precum și angajații din administrațiile locale.

Au fost 168 de voturi „pentru” și 79 de voturi „împotrivă”. Patru deputați s-au abținut. USR a anunțat în plen că nu votează majorările și le va ataca la Curtea Constituțională. După ce au votat majorăriile la Senat, la Camera Deputaților nici parlamentarii AUR nu le-au mai susținut.  Plenul a aprobat decizia luată anterior în comisiile de muncă și buget-finanțe, prin care s-a renunțat la creșterea salariilor demnitarilor, cu excepția primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților Consiliilor județene. Potrivit legii adoptate de Parlament, majorările ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Captură video Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *