62244409
captură video/caracter ilustativ

Un soldat ucrainean aflat pe front le-a transmis o înregistrare video emoționantă părinților. Înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare. „Suntem bombardați intens. Mamă, tată, vă iubesc”, este mesajul tânărului soldat.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski crede că grupuri inamice de sabotori au intrat deja în Kiev şi că el este ţinta numărul 1 şi afirmă că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara.

„Potrivit informațiilor noastre, inamicul m-a transformat în ţinta numărul 1, iar pe cei din familia mea în ţinta numărul 2. Vor să distrugă politic Ucraina distrugându-l pe şeful statului. Avem informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a declarat el, adăugând că se află la sediul Guvernului, alături de alţii.

Într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, Zelenski a afirmat că altor state le este teamă să sprijine aderarea Ucrainei la NATO.

Cine este dispus să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este teamă. I-am întrebat pe toţi partenerii dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi dar nu sunt pregătiţi să ne ia într-o alianţă alături de ei”, a afirmat el.
Ucrainenii cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu mai au voie să părăsească ţara
Bărbaţii ucraineni cu vârsta între 18 şi 60 de ani nu au voie să plece din ţară. Preşedintele Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală.

Preşedintele Ucrainei a declarat, joi seară, că pentru asigurarea apărării statului a fost dispusă mobilizarea pe scară largă, atât în Kiev cât şi în celelalte oraşe mari, relatează CNN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *