Péter Szijjártó, ministrul de Externe din Ungaria, a dat de înțeles luni, la Bazarul Várkert, că își dorește refacerea Ungariei Mari.

Conform spuselor sale, „dacă nu ar fi aşa, nu ar exista nicio şansă de a pune capăt războiului şi de a încheia o pace pe termen lung”. Ministrul susține că „ NATO = război, aproape orice altceva = pace”.

În tot acest timp, în spatele lui Szijjártó apare o hartă care înfățișează Ungaria Mare, cu teritorii anexate de la România și Ucraina.

„În afara bulei transatlantice, majoritatea covârşitoare are poziţia pro-pace pe care o reprezentăm şi noi. Atâta timp cât această majoritate globală există, există speranţa că acest război poate fi încheiat cât mai curând posibil şi se va ajunge la un acord de pace care să garanteze pacea şi securitatea în această regiune pe termen lung”, a mai declarat ministrul.

Comentatorii l-au criticat aspru: „Şi cum rămâne cu Memorandumul de la Budapesta?! Apropo, câte ruble ruseşti costă să postezi o postare „despre pace” pe această pagină?”, l-a întrebat Aleksey Vyksub, prim-viceministru al Ministerului Transformăriii Digitale al Ucrainei.

Un politician maghiar, Dr. Hoppál Péter, a lăudat declarațiile ministrului conațional: „Pacea este în interesul nostru tuturor”.

Politicianul a postat pe pagina sa o poezie scrisă de József Attila, un poet maghiar cu tată român.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *