Viorica Dancila face o nouă gafă
Actualitate

Viorica Dăncilă face o nouă gafă: Îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul ”giroscop”

Viorica Dăncilă face o nouă gafă. Fostul premier îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a inventat cuvinte noi în vocabularul limbii române, dând exemplu cuvântul ”giroscop”.

Întrebată luni seară într-o emisiune la Digi 24, dacă PSD îi poate reproşa acum greşelile gramaticale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu cred că poate face PSD aceste reproşuri. Să ne uităm la declaraţiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educaţiei, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declaraţiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române”.

Fostul premier Viorica Dăncilă face o nouă gafă și spune că este vorba despre cuvântul ”giroscop”.

”Giroscopul sau sertarizare. Nu mai ştiu. Am reţinut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, şi cel mai abil jucător poate să facă greşeli”, a afirmat Dăncilă.

Conform DEX online, definiţia cuvântului ”giroscop” este: “Corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o mişcare de rotaţie în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcţia axei sale de rotaţie. Dispozitiv care asigură stabilitatea şi orientarea în spaţiu a unui avion, a unui submarin etc”.

Termenul a fost folosit de preşedinte într-o conferinţă de presă, când a fost întrebat dacă a girat racolările făcute de PNL din rândurile PSD. Șeful statului l-a rugat pe jurnalist să repete ultima parte a întrebării, spunând: ”Aia cu giroscopul”.

Related posts

Klaus Iohannis: „Să fim sinceri, plafonarea cazurilor de Covid la 10.000 este mult prea sus”

Andrada Ionescu

Rawan Abu Daher

George Dumitrescu

Ce se înțelege prin terase. Raed Arafat explică în ce regim sunt încadrate cele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți

Andrada Ionescu

Sorin Cornel Andreiana

George Dumitrescu

Viorica Dăncilă, replică pentru Florin Cîțu: „Este normal ca orice lucru bun să îl atace”

Constantinescu Gabriel

Tăriceanu crede că cei de la PNL organizează alegerile în favoarea lor

Alina Angelescu

Leave a Comment