Victor Ponta cere amânarea alegerilor parlamentare

Victor Ponta cere amânarea alegerilor parlamentare „din motive sanitare”. Fostul premier susține că în prezent criza COVID-19 nu este sub control și alegerile nu se pot desfășura în condiții optime pentru a asigura sănătate populației.

Totodată, președintele PRO România a propus ca după încheierea mandatului, actualii senatori şi deputaţi să nu îşi mai primească salariul.

Victor Ponta cere amânarea alegerilor parlamentare

”Nu vreau să punem sănătatea după interesul politic (…). Îmi doresc să facem alegeri parlamentare în momentul în care putem stăpâni situaţia sanitară. Aducem două amendamente (la propunerea legislativă de amânare a alegerilor parlamentare – n.r.): nu mai adoptăm în Parlament măsuri cu caracter financiar-bugetar şi parlamentarii să nu îşi mai primească salariile după momentul expirării mandatului. În acest fel demontăm minciunile şi propaganda (…) Cred că putem să punem în lege aceste două amendamente”, a afirmat acesta într-un mesaj live transmis pe Facebook alături de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Victor Ponta a comparat pandemia de coronavirus cu tragedia de la Colectiv, principalul motiv pentru care acesta a demisionat din fruntea Executivului.

„În fiecare zi avem mai multe victime de Covid 19 decât cele de la tragedia ‘Colectiv’ – și acum trebuie să păstrăm (nu să schimbăm) Guvernul ‘Orban’! În 2020, Guvernul Orban a împrumutat de 2 ori mai mulți bani decât Guvernul ‘Ponta’ în 2012-2015!!!”, a precizat Victor Ponta, marți, pe Facebook.

Criza sistemului sanitar pe fondul creșterii pacienților infectați cu COVID-19 determină actualii politicieni să încline spre o amânare a alegerilor parlamentare fixate pe șase decembrie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul