Vizită neobișnuită a lui Vladimir Putin în Coreea de Nord: A fost șoferul personal al lui Kim Jong-un
Vizită neobișnuită a lui Vladimir Putin în Coreea de Nord: A fost șoferul personal al lui Kim Jong-un

Președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită oficială de două zile în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu liderul Kim Jong-un pentru a semna un acord de cooperare militară bilaterală.

Unul dintre momentele surprinzătoare ale vizitei a avut loc miercuri, când Putin l-a plimbat personal pe Kim Jong-un cu propria sa limuzină prezidențială de lux, model Aurus, construită în Rusia, transmite B1TV.

Imaginile difuzate de televiziunea de stat rusă l-au arătat pe Putin conducând limuzina blindată neagră, în timp ce liderul nord-coreean se afla pe scaunul pasagerului. Ulterior, cei doi au fost văzuți plimbându-se și discutând într-o zonă împădurită, însoțiți de un bodyguard.

Potrivit unui consilier al lui Putin, liderul rus i-ar fi oferit cadou lui Kim Jong-un o a doua limuzină Aurus, după ce îi dăruise una similară în februarie. Se pare că liderul nord-coreean este un pasionat al automobilelor de lux.

Acordul semnat de Putin și Kim prevede o cooperare militară aprofundată între Rusia și Coreea de Nord, inclusiv un „angajament de apărare reciprocă” în cazul unui atac. Kim Jong-un a numit noile legături o „alianță”.

Acest gest neobișnuit din partea președintelui rus a atras atenția presei internaționale asupra apropierii dintre Moscova și regimul de la Phenian, pe fondul tensiunilor cu Occidentul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *