Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-a arătat optimist că partenerii de coaliție vor ajunge la o înțelegere asupra datelor pentru alegerile prezidențiale și criza actuală nu va duce la ruperea alianței.

„Nu cred că discutăm despre ruperea coaliției. Până și Mihai Tudose, care a fost cel mai contondent de la PSD, a spus că urmează discuții și o discuție pe argumente”, a declarat Fenechiu miercuri seară, după ședința din coaliției încheiată fără un consens privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

El a făcut apel la responsabilitate atât din partea PNL, cât și a PSD și liderilor acestor partide de a găsi o soluție rațională: „Poziția noastră este cunoscută. Eu cred că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și noi, și PSD-ul, și Marcel Ciolacu, și Mihai Tudose, și Grindeanu”.

Daniel Fenechiu și-a exprimat convingerea că „rațiunea va prevala” și părțile se vor înțelege asupra unor date „aproape de datele firești și normale” pentru prezidențiale, transmite B1TV.

„Deci, discuțiile de astăzi nu știm ce finalitate vor avea, orice finalitate este posibilă. Eu, personal, sunt optimist în rațiunea liderilor coaliției și aștept să văd fumul alb care se degajă de acolo”, a completat liderul senatorilor liberali.

El și-a arătat încrederea în „maturitatea” lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sperând că „dacă nu astăzi, mâine cel târziu, vom avea o înțelegere și pentru continuarea guvernării, și pentru alegeri agreate”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *