Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că a aflat încă de la ora 18.30 despre incidentul grav petrecut în această seară la unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș din București, soldat cu moartea a 3 pacienți. Ministrul Vlad Voiculescu spune că va cere un control privind problemele tehnice care au dus la această tragedie.

Vlad Voiculescu, după tragedia de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeș

„Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul Vlad Voiculescu pe Facebook.

„O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Totodată, șeful DSU, Raed Arafat, a refuzat să explice absența ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, de la conferința de presă de luni seara, de la Palatul Victoria, convocată în urma tragediei de la spitalul Victor Babeș. Arafat a spus că nu poate răspunde la această întrebare.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, personalul medical a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR, se arată într-un comunicat de presă.

Leave a comment

Lasă un răspuns