Vlad Voiculescu ironizat de Rafila. Premierul Florin Cîțu i-a cerut raport
Vlad Voiculescu ironizat de Rafila. Premierul Florin Cîțu i-a cerut raport

Vlad Voiculescu ironizat de Rafila. Alexandru Rafila l-a ironizat pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, după ce premierul Florin Cîțu i-a cerut să prezinte un raport de activitate pentru săptămâna viitoare. Nu va putea să scrie pe un sfert de coală A$ ce măsuri a luat în pandemie, este de părere deputatul PSD Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, care este și Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că ar fi mai ușor ca demnitarul de la USR-PLUS să explice „ce n-a făcut” pentru controlarea crizei sanitare.

Vlad Voiculescu ironizat de Rafila. De altfel, însuși prim-ministrul Florin Cîțu declara recent că i-a atras atenția ministrului Vlad Voiculescu că „trebuie să ne concentrăm și pe pandemie”.

 

Domnul prim-ministru i-a cerut ministrului Sănătății să facă conferință de presă săptămânală cu ceea ce face sau ce-a făcut – păi, dânsul să facă săptămânal câte o conferință de presă să ne explice ce n-a făcut, pentru că ce a făcut… sincer să fiu, dacă luăm acum o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem prima treime a acestei foi A4 cu ce-a făcut legat de controlul acestei pandemii. V-o spun serios, chiar nu văd lucruri concrete, îmi pare rău”, a declarat Alexandru Rafila miercuri seară, la B1TV.

Rafila a declarat că am avea „o radiografie mai apropiată de adevăr” dacă toate Direcțiile de Sănătate Publică „și-ar face treaba”.

În ceea ce privește testarea, dacă Direcțiile de Sănătate Publică care nu reușesc să testeze decât un număr mic de persoane și-ar face treaba și în mod evident n-am mai ajunge la doar zeci de cazuri pe zi testate în unele județe, atunci am putea să avem și o radiografie mai apropiată de adevăr pe de o parte, și pe de altă parte și o identificare activă a focarelor, și eventual măsuri de sănătate publică sau non-farmacologice care să limiteze extinderea bolii. Noi nu putem să luptăm cu extinderea bolii dacă nu știm cazurile, iar accesibilitatea la testare este importantă. Am auzit o propunere – sigur, ea poate fi aplicată, să se testeze la farmacii. E foarte bine, dar cred că și cabinetele medicilor de familie ar putea să constituie un loc unde oamenii să se testeze. Ei se testează acasă pentru că n-au unde să se testeze, să fim serioși, nu merge nimeni Unitatea de Primiri Urgențe, la un spital, dacă are o simptomatologie, să spunem, discretă și atunci lucrurile scapă de sub control”, a declarat medicul.

Întrebat dacă nu cumva oamenii se mai testează acasă și ca să nu fie supuși carantinei de 14 zile, reprezentantul României la OMS a explicat: „Da, este o eventualitate. Am înțeles, dar pe de altă parte hai să încercăm, să vedem. Dacă nu le dai oamenilor soluții, e foarte ușor să îi învinovățești. Dacă ei n-au unde să se testeze, atunci spunem că nu vor să se testeze și se testează singuri… adică mi se pare aici, tot așa, o chestiune mai mult de PR decât de responsabilitate. Îmi pare rău că spun lucrurile acestea, dar chiar așa este”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *