Vladimir Putin
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin cere mobilizare în întreaga țară pentru refugiații din Donețk și Lugansk, care trec granița spre Federația Rusă.

”O atenție deosebită ar trebui acordată acelor persoane care vin în Rusia din Ucraina, din Republicile Populare Donețk și Lugansk. Astăzi sunt deja aproximativ 1.000.000, inclusiv peste 100.000 de copii, oameni care au fost nevoiți să își părăsească locuința”, a spus Vladimir Putin.

„Nu au întotdeauna documentele necesare pentru a primi asistență medicală sau materială, pentru plasarea copiilor în școli și grădinițe.Rog procuratura Generală să ofere oamenilor asistență juridică pentru a le proteja drepturile.Luați în considerare inclusiv să scurtați cât mai mult posibil timpul necesar. Oamenilor le este foarte greu, ajutați-i!”, a spus Vladimir Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni că principala agenţie de spionaj a Rusiei ar fi dejucat ceea ce el a numit un „complot occidental” pentru uciderea unui proeminent jurnalist rus, scrie Reuters. Este vorba despre oligarhul Vladimir Soloviov, considerat principalul propagandist al Kremlinului.

„În această dimineaţă, Serviciul Federal de Securitate a oprit activităţile unui grup terorist ce plănuia să atace şi să ucidă un renumit jurnalist al televiziunii ruse. Au trecut acum la teroare, la pregătirea uciderii jurnaliştilor noştri”, a susținut Vladimir Putin.

Putin a acuzat din nou că Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior, susținând că astfel de încercări vor eşua. El a mai susținut că Agenţia Centrală de Informaţii americană ar direcționa încercările de subminare a Rusiei şi ar consilia guvernul ucrainean.

Putin a adăugat că organizaţii de presă străine şi reţele sociale ar fi folosite de Occident pentru provocări împotriva forţelor armate ale Rusiei, iar „asemenea acţiuni trebuie oprite”.

Agenţia de presă Interfax a anunţat că membrii unui grup naţionalist au fost reţinuţi de autorităţile ruse.

Potrivit Interfax, grupul, care ar fi acționat la ordinele unor spioni ucraineni, ar fi pus la cale uciderea jurnalistului rus Vladimir Soloviov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *