https www.gandul.ro wp content uploads 2022 04 Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Victoria Ucrainei este o chestiune de timp, a spus Volodimir Zelenski, în mesajul său de la miezul nopții. El a făcut un bilanț după ce războiul pornit de Rusia a intrat în a treia lună.

Lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi”, spune Zelenski.

Președintele ucrainean a spus că invazia rusă a devenit un război al întregului popor contra invadatorilor. A recunoscut că multe orașe și sate sunt sub ocupație rusă, dar este convins că situația este temporară.

Zelenski a mai spus că Rusia va pierde, deoarece întreaga lume liberă i se opune, și că visul președintelui rus Vladimir Putin pentru un mare imperiu se va nărui ca dorința lui Hitler pentru un Reich de o mie de ani.

Rusia cheltuie cantități enorme de resurse ca să susțină războiul. Ca să se opună întregii lumi libere. A luat de la cetățenii săi tot ce ar fi dus la dezvoltarea Rusiei și bagă acest potențial în distrugerea vieții vecinilor, a spus Zelenski.

Dar lecțiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construiești un Reich milenar, pierzi. Dacă vrei să-ți distrugi vecinii, pierzi. Dacă vrei să refaci vechiul imperiu, pierzi. Și dacă te pui contra ucrainenilor, pierzi”, a continuat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *