Rusia a plătit campanii electorale cu sume imense din diverse state
Rusia a plătit campanii electorale cu sume imense din diverse state

Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia va stabiliza situația în cele patru regiuni ucrainene anexate zilele trecute, considerată a fi o recunoaștere indirectă a problemelor pe care le are pentru a controla aceste regiuni.

În timpul unui discurs susținut cu ocazia Zilei Profesorului, Putin a spus că Rusia are ”un mare respect pentru poporul ucrainean”.

„Întotdeauna, și chiar și astăzi, în ciuda tragediei actuale, avem un mare respect pentru poporul ucrainean, cultura, limba, literatura ucraineană și așa mai departe”, a spus el.

Forțele ruse au suferit pierderi semnificative în două din cele patru regiuni începând de vineri, când Putin a semnat tratate pentru a le anexa la Rusia.

„Pornim de la faptul că situația se va stabiliza, vom putea dezvolta cu calm aceste teritorii”, a spus Putin, într-o declarație televizată susținută în cadrul unei ceremonii de premiere pentru profesori, relataeză Reuters.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că cele patru regiuni se confruntă cu un proces intens de adaptare și că va fi dificil. În urma câștigurilor ucrainene din ultimele câteva săptămâni, Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni. În două dintre ele, încă nu a definit granițele teritoriului pe care îl revendică.

Zeci de mii de oameni au fost uciși și milioane de ucraineni și-au părăsit casele și țara de când Putin a ordonat invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *