Fostul președinte Traian Băsescu. Foto: Facebook/ Traian Băsescu
Fostul președinte Traian Băsescu. Foto: Facebook/ Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a citit o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European despre influența Rusiei în blocul comunitar. Fostul președinte nu a apucat să-și termine discursul, pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul pentu depășirea timpului alocat. Pe lista lui Traian Băsescu sunt, printre alții, foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.

Traian Băsescu, europarlamentar: Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful., scrie Digi 24.

Băsescu n-a mai apucat să termine, pentru că președintele de ședință, Rainer Wieland (Germania, PPE), i-a tăiat microfonul.

Rainer Wieland, europarlamentar, șeful de ședință: Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!

Intervenția fostului președinte avut loc în timpul unei dezbateri despre influența Rusiei în blocul comunitar. Fostul președinte al României nu a apucat să-și termine discursul pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul motivând că Băsescu a depășit timpul care îi era alocat. Printre nominalizările de pe lista lui Băsescu se aflau foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.

„Facem apel la ordine” a spus el, în timp ce Băsescu vorbea în continuare, fără să fie preluat de stația de amplificare, în aplauzele unora dintre colegii săi europarlamentari.

Acesta a părăsit apoi tribuna, și a revenit pentru a-și continua discursul, după alți vorbitori.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *