putin
putin

Vladimir Putin nu a fost vaccinat cu vaccinul rusesc Sputnik V deși l-a lăudat, iar relatări ale autorităților ruse susțin că este eficient în proporție de 95%. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat de ce tocmai cel mai puternic om din Federația Rusă nu a vrut să se imunizeze cu produsul considerat mândrie națională.

Peskov, a explicat această situaţie prin faptul că vaccinul se află încă în proces de testare.

„Şeful statului nu poate participa la vaccinare ca voluntar”, a spus Dmitri Peskov, potrivit Digi24.

Rusia a fost prima ţară care a anunțat realizarea unui vaccin împotriva COVID-19 destinat utilizării în masă. Vaccinul Sputnik V constituie în prezent obiectul unor teste avansate realizate pe 400.000 de voluntari.

„Preşedintele nu poate folosi un vaccin necertificat”, a spus Peskov, adăugând că perioada de testare se va încheia în curând, iar Putin ar putea decide apoi dacă va utiliza vaccinul.

Recent, Vladimir Putin a declarat că Rusia e pregătită să furnizeze şi altor state vaccinul Sputnik V.

În luna august, liderul de la Kremlin, care este foarte secretos în ceea ce privește familia sa, anunța atunci că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată, în cadrul testelor clinice din faza incipientă, și că s-a simțit „bine”, pentru a sublinia siguranța vaccinului.

Vaccinul Sputnik V este numit astfel după primul satelit artificial plasat pe orbită, Sputnik-1, un triumf al Uniunii Sovietice în cursa spaţială cu superputerea rivală SUA la sfârşitul anilor 1950.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *