Klaus Iohannis, președintele României, a precizat că România a intrat complet nepregitită în criza sanitară, afirmând că PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru.

România a intrat complet nepregătită în criza sanitară, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

„Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluţia din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria faţă de toţi românii, indiferent de opţiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriaşă – destinul României de mâine”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis: România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară. PSD este principalul vinovat

Klaus Iohannis a susţinut că România a fost „puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice în infrastructura de partid”.

Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD. Adevăratele priorităţi au fost ignorate şi abandonate şi aşa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară şi cu un sistem educaţional cu probleme critice. Clientelismul promovat la nivel de politică de stat şi indiferenţa faţă de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu îşi mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea şi drepturile cetăţenilor”, a mai spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat că, în acest context „nefast”, PNL şi-a asumat guvernarea, iar „mulţi alţii au preferat să nu se implice”.

„Nu a fost deloc uşor, dar chiar şi cu un Guvern PNL minoritar, atacat din toate părţile şi fără susţinere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine”, a menţionat Iohannis.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *