Vladimir Putin și Serghei Șoigu sunt aspru criticați de doi ofițeri ruși
Vladimir Putin și Serghei Șoigu sunt aspru criticați de doi ofițeri ruși

Vladimir Putin și Serghei Șoigu sunt aspru criticați de doi ofițeri ruși, într-o convorbire telefonică interceptată de ucraineni. Șoigu este „un măscărici” spune unul din colonei, care critică deciziile militare luate de președintele Rusiei și ministrul apărării.

Cei doi ofițeri ruși, coloneii Maxim Vlasov, 42 de ani, și Vitali Kovtun, 47 de ani. spun că liderul de la Kremlin ar fi trebuit să atace parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev și că ministrul rus al Apărării dă dovadă de incompetență militară.

Aceștia au sugerat că armata rusă a suferit pierderi devastatoare în Ucraina, însă autoritățile refuză să le recunoască oficial. Kovtun a exprimat furia mai multor ofițeri de rang înalt din Rusia, nemulțumiți că Vladimir Putin nu a ordonat distrugerea cu rachete a punctelor-cheie ale puterii de la Kiev, inclusiv clădirea parlamentului, Rada Supremă, relatează B1TV.

Trebuie să trimită o rachetă la Kiev, să lovească Rada Supremă”, a spus el.

De ce nu a făcut-o? De ce nu? Nu înțeleg, la naiba Putin”, a adăugat el.

Loviți Kievul, loviți centrul orașului, loviți clădirea Radei Supreme și a guvernului. Probabil că nu este nimeni important acolo, dar clădirea va fi distrusă și toată lumea o va vedea?”, a adăugat acesta.

În același timp, Vlasov l-a caracterizat pe Șoigu drept un „profan incompetent… este pur și simplu un măscărici”.

Kovtun îi spune prietenului său: „Nu sunt suficienți soldați cu contract – desigur că nu sunt, de unde ar veni, nenorocite?”.

El s-a plâns că soldații ruși erau plătiți cu doar 30.000 de ruble pe lună – mai puțin de 300 de lire sterline.

Unde naiba să-i recrutăm?”, s-a revoltat acesta.

Scufundarea crucișătorului Moscova – moment de umilință

Cei doi ofițeri au comentat și momentul scufundării crucișătorului Moscova, pe 14 aprilie. Potrivit versiunei rusești, nava fusese avariată „grav” de exploziile munițiilor de la bord.

Kovtun a spus: „Au distrus naibii crucișătorul, au scufundat crucișătorul – așa că de ce să nu-i lovească înapoi, ca răzbunare?

Loviți Kievul, fă-o! Dar nu. Și ce ne spune? Că nu le pasă de noi”.

El a adăugat: „Trebuie să fii un mare nenorocit să nu ripostezi la bombardarea satelor noastre. Când satele noastre au fost lovite, ar fi trebuit să răspundem, ar fi trebuit să lansăm o rachetă”.

Despre bilanțul morților din război, Vlasov a spus: „Pierderile sunt groaznice, băieții noștri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *