zelenski
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni seară începutul ofensivei ruse asupra estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat, relatează AFP.

„Putem spune în acest moment că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este acum consacrată acestei ofensive”, a afirmat Volodomir Zelenski, presedintele din Ucraina, într-un discurs difuzat pe Telegram.

„Nu contează câți soldați ruși vor fi aduși aici, noi vom lupta. Ne vom apăra”, a transmis Volodomir Zelenski.

Cu puțin timp înainte, guvernatorul ucrainean al regiunii Luhansk, Serhii Gaidai anunţase şi el declanşarea ofensivei trupelor ruse împotriva estului Ucrainei.

„Este iadul. A început ofensiva, cea despre care vorbim de săptămâni întregi”, a transmis el pe Facebook. „Sunt lupte în Rubijne şi Popasna, lupte neîntrerupte și în alte oraşe paşnice”, dupa discursul lui Zelenski.

Potrivit CNN, preşedintele ucrainean Zelenski a declarat că Ucraina nu poate renunţa la teritoriile sale.

Ucraina nu poate renunţa la teritoriile sale. Acest lucru a fost declarat de preşedintele Vladimir Zelensky într-un interviu pentru CNN, difuzat duminică, răspunzând la o întrebare despre perspectivele negocierilor cu Rusia.

„Nu putem renunţa la teritoriul nostru, dar trebuie să găsim o modalitate de dialog cu Rusia. Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi”, a spus el. „Dacă există o oportunitate de a vorbi, atunci vom vorbi, dar nu pe baza ultimatumului rusesc. Aceasta este o chestiune de atitudine faţă de noi”, a adăugat Zelenski.

În acelaşi timp, Zelenski  a remarcat că „cu cât se întâmplă acest lucru mai devreme (începe dialogul – nota ed.), cu atât vor muri mai puţini oameni”. Cu toate acestea, Zelenski nu a exclus o altă opţiune. „Putem lupta cu Federaţia Rusă chiar şi timp de 10 ani”, a adăugat președintele Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *