Elena Petrescu

Elena Petrescu are o experiență de mai bine de un deceniu în politică. În prezent, ea se află la al doilea mandat de consilier local la Sectorul 3. Dacă în anul 2012 Petrescu Elena a fost aleasă pe listele Partidului Conservator (PC), în 2016 ea a candidat pe listele Partidului Alianța Liberalilor și Democrațior (ALDE). Femeia a devenit viceprimar al sectorului 3.  

Elena Petrescu este absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din București (1994 – 1998).  

„Negociator și om al comunicării, misiunea ei este aceea de a găsi soluții la orice problemă. (…) Încă de la începutul carierei a preluat managementul la câteva firme private, unde a reușit cu succes să îndeplinească diferite atribuții în domeniul de business privat. Experiența sa a fost axată pe dezvoltare de business, de la idee – la gestionarea afacerii”, se arată în descrierea Elenei Petrescu publicată pe site-ul Primăriei sectorului 3. 

Elena Petrescu – averea

Potrivit declarației de avere, în anul 1998, Elena Petrescu a cumpărat un teren intravilan de 1.000 de mp și un spațiu comercial de 40 de mp. Ambele sunt situate în orașul Fundulea. În 2006, Petrescu Elena a achiziționat un apartament de 70 de mp, în Capitală. Pentru asta a făcut un credit de 33.000 de euro, scadent în 2031.  

În 2011, soțul Elenei Petrescu, Marius Sever Petrescu, a moștenit trei sferturi dintr-un apartament de 50 de mp situat în București. În 2018 a moștenit un alt apartament, aflat în orașul Slobozia.  

Elena Petrescu a câștigat, în anul 2018, aproape 107.000 de lei, în calitate de viceprimar al sectorului 3. Soțul său, Marius – Sever Petrescu, a câștigat, în același an, aproape 80.000 de lei ca director adjunct și membru în Consiliul de Administrație al Trustului de Clădiri Metropolitane. Potrivit declarației de interese, Petrescu Elena este președinte ALDE sector 3.  

Elena Petrescu nu menționează însă nimic despre cele trei firme la care soțul ei este acționar. Marius Sever Petrescu  este membru al Ordinului Arhitecților din România și membru ALDE. El este asociat în trei firme: Planprof SRL (asociat unic), Design Unit SRL (25%) și Domm Art SRL (50%). 

Planprof SRL a fost înființată la finalul anului 2008 de Marius Sever Petrescu, însă în ultimii ani a fost inactivă. 

SC Domm Art SRL a fost înființată în anul 2003 de Petrescu Marius Sever și Budescu Maria Luiza. Societatea a fost radiată în iunie 2019.  

Combinații cu statul

SC Design Unit SRL a fost înființată în anul 2003 de Cârstea Gabriel Alexandru, Petrescu Marius Sever, Budescu Maria Luiza și Cârstea Diana Casandra. În 2018, compania a raportat pierderi de circa 45.000 de lei. Firma a avut o cifra netă de afaceri a fost de peste 207.000 de lei. În 2017 compania a înregistrat un profit de 155.000 de lei, cifra de afaceri netă fiind de 208.000 de lei.  

Design Unit SRL a prins mai multe contracte cu Statul. Asocierea Rotary Constructii – Design Unit -Showdown Design a primit circa 14 milioane de lei pentru reabilitarea Primăriei București. 

În asociere cu Rotary Construcții SRL firma a mai luat 3,5 milioane de euro. Banii erau pentru reabilitarea Teatrului Ion Creangă din București. 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *