O jumătate de milion de militari se reunesc în cadrul unei singure organizații. Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” este singura asociație profesională care strânge în același loc toți militarii, polițiștii, pompieri si jandarmi activi și în rezervă.

„Uniunea este persoană juridică de drept privat, înscrisă astfel în registrul special al instanței, prin Încheierea din 30.05.2019 a Instanței Judecătoriei sectorului 5 și constituită în temeiul dreptului la liberă asociere.” a spus generalul Gabriel Oprea la lansarea organizației.

El a precizat că este pentru prima dată când personalul militar poate să se asocieze liber în conformitate cu deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului.

Ministru al Apărării în două guverne, ministru de interne  de două ori și de trei ori vice-premier pe probleme de securitate națională, Gabriel Oprea este un cunoscător al fenomenului și o imagine cu mare notorietate în rândul militarilor și polițiștilor.

„Am căutat să fiu un bun manager și cred că am reușit, dar am fost aproape de oameni și cu sufletul, am considerat că e important să existe unitate de corp, camaraderie și am făcut tot ceea ce am considerat necesar să-i aduc pe acești oameni mai aproape unii de alții. M-am implicat în viața acestor instituții și am reușit să creez punți care fuseseră rupte sau care n-au existat vreodată. Am considerat că e important ca urmașii eroilor din teatrele de operatii să aibă un sprijin real. Soțiile eroilor sunt, din perioada mandatelor mele, angajate în sistem, iar copiii acestora au fost integrați, fără examen, în școlile militare.” a declarat Gabriel Oprea.

Principala măsură luată de Oprea ca premier interimar, în 2015, a fost legea unitară a pensiilor militare de stat. Tot de numele său se leagă și prelungirea vârstei până la care militarii pot să lucreze în Armată cu drept de pensie.

„Toți cei din domeniu, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă, se pot înscrie în această platformă și pot produce o schimbare în ceea ce privește legislația care li se aplică. Uniunea va milita pentru apărarea și consolidarea democrației, precum și pentru respectarea drepturilor omului și mai ales ale drepturilor celor care provin din acest domeniu. Uniunea promovează patriotismul, cunoașterea și păstrarea tradițiilor naționale, culturale și militare, îndeosebi în rândul tinerei generații și sprijinămembri săi în realizarea dezideratelor de protecție socială și a altor drepturi și interese legale ale acestora.” a declarat generalul Oprea la lansarea UMPMV.

Conducerea Uniunii este formată din:

  • Președinte – gl(r). Gabriel Oprea, fost ministru al apărării naționale, al afacerilor interne și vicepremier pentru securitate națională;
  • secretar general – gl (r) Tudor Dănuț;
  • vicepresedinti pe apărare – gl(retr) Iosif Bălan și col(r) Valeriu Pricină;
  • vicepresedinti pe interne – gl(r) Ion Burciu și col(r) Ionel Babuș, președintele Faderației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România;
  • vicepreședinți pe siguranță națională – gl(r) Ionel Marin și gl(r) Gheorghe Carp;
  • membru fondator – Av. Gheorghe Ioniță
  • membru fondator – Dumitru Coarnă, președintele Federației Sindicatelor Naționale al Polițiștilor și Personalului Contractual din România
  • membru fondator – Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *