fata badalau

Unei anumite domnisoare i s-a prelungit mandatul de administrator la Santierul Naval Mangalia, cel pe care Romania il detine in parteneriat cu Damen Group din Olanda.

Olandezii participa si ei la celebra licitatie pentru cele patru corvete multifunctionale, licitatie ce tocmai a fost blocata de Damen Group, in defavoarea firmei franceze Naval Group – despre ultima, Ziuanews a scris pe larg despre tot felul de implicatii in licitatii internationale (soldate cu asasinate la comanda si spagi prin intermediari), dar si despre lobby-ul dubios si oneros de la Directia Armamante a MApN. Asupra lui Naval Group, ministrul Gabriel Les s-a antepronuntat ca fiind favorita in licitatia de 1,2 miliarde de euro. In scandalul corvetelor exista si o sesizare la DNA privind suspiciuni de fraudare a licitatiei, scandalul – la inceputul lui – s-a lasat cu destituirea sefului Marelui Stat Major, iar timp de aproape un an Romania nu a mai avut pe nimeni pe acest important post militar.

Asadar, o prima coincidenta este ca in zilele in care Damen Group face contestatie la licitatie, suspendand iarasi procedura (dupa ce initial a fost suspendata de o plangere in instanta a Santierului Naval Constanta – apartinand afaceristului Bosânceanu, un apropiat de al lui Traian Basescu – in asociere cu Naval Group din Franta), suntem instiintati de la Ministerul Economiei, condus de controversatul Niculae Badalau, baron local de Giurgiu, ca in urma AGA, celor trei administratori din partea statului roman li s-a prelungit interimatul cu inca trei luni.

In aprilie 2019, printre administratori a fost numita si Iolanda Anamaria Babău, nimeni alta decat febletea lui Bădălău insusi, fata buna la toate, la fel de multifunctionala precum o corveta.

Articolul complet în Ziua.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *