60 de secunde

Peste 1500 de contracte atribuite fără licitație, 84 de înțelegeri comerciale semnate după proceduri simplificate și 33 de licitații câștigate. Acesta este bilanțul unei companii abonate la banii publici. Cu precădere banii vin de la instituții din limitrofă Bacăului unde compania are sediul principal.

Aliant Business Solutions are un bilanț spectaculos în ceea ce privește achizițiile. Numai în acest an, firma a încheiat 186 de înțelegeri comerciale fără licitație. Bineînțeles că mai multe aspecte ciudate apar dacă studiem lista de cumpărături.

186 de achiziții fără licitație încheiate în anul 2023

Un pachet de licențe software pentru statistici a fost publicat de companie pe 29 mai la ora 13 și 4 minute. Pachetul conținea exact cele nouă licențe pe care le doreau profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Mai mult, oficialii instituției de învățământ parcă așteptau ca oferta să fie urcată în sistemul public de achiziții. Așa se face că la opt minute după ce a apărut oferta ei au acceptat prețul de peste 200 de mii de lei oferit de firma din Bacău.

Mult mai repede s-au mișcat profesorii de la o școală din Bacău. Aceștia au avut timp în 60 de secunde să citească și să accepte o ofertă de la compania campioană a contractelor publice atribuite direct.

Doar 60 de secunde, pentru acceptarea ofertei!

Conform sistemului public de achiziții, compania a înregistrat la cumpărari directe 1504 de contracte și 46 de participări. La partea cu proceduriile simplificate a obținut un număr de 84 de câștiguri și 168 de participări. Doar 11 minute a durat pâna ca oferta să fie acceptată în sistem. Firma are mai multe contracte în partea de software. Însă recordul este datorită faptului că probabil este cea mai rapidă ofertă acceptată de pana acum, de doar un minut, atât s-a făcut diferența ca să poată sa fie urcată în sistem.

Firma Campioană a Contractelor Directe: Aliant Business Solutions Sub Lupă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *