Poliția cumpără radare laser cu 17 milioane de lei. Prețul unui singur dispozitiv este mai mare decât cel al unei mașini. Detalii interesante se regăsesc în caietul de sarcini al procedurii declanșate de Poliția Română.  

Viteze măsurate în mai puțin de o jumătate de secundă

Oficialii de la Poliția Română nu doresc să cumpere cele mai ieftine radare cu laser. Prețul va conta numai în proporție de 80%. Practic, câștigătorul și profitul acestuia urmează să fie determinat în funcție de perioada de garanție a produselor.

Cine vrea să fie sigur de reușită trebuie să ofere garanția minimă de 24 de luni la care să adauge alte 36 de luni pentru a obține punctaj maxim.

Urmează să fie cumpărate 250 de aparate laser. Asta înseamnă că un singur aparat laser urmează să coste peste 80.000 de lei cu tot cu TVA. Asta face ca prețul unui dispozitiv de detectare a vitezei să fie mai mare decât cel al mașinii care îl transportă.

Radarele trebuie să funcționeze la temperaturi cuprinse între -10 grade celsius și 50 de grade celsius. Ele trebuie să măsoare vitezele între 30 și 300 de kilometri pe oră și pot să măsoare viteza de la cel mult 1100 metri. Poliția dorește ca noile dispozitive să poată măsura vitezele în mai puțin de o jumătate de secundă și să aibă un dispozitiv anti-bruiere. Conform cerințelor tehnice, erorile maxime tolerate sunt de 2 kilometri pe oră.

Data limită de depunere a ofertelor este 11 iulie. Câștigătorul trebuie să livreze radarele în maxim 90 de zile de la semnarea contractului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *