Amma Print a reușit performanța să execute silit toate partidele. În acest timp, compania a prosperat din contracte publice cu mai multe instituții importante. PSD, PNL sau PMP au ajuns în tribunale. Oamenii acelorași partide și-au pus semnăturile pe contracte cu aceiași firmă care le tipărea afișele în campaniile electorale.

PNL – un milion de euro datorie la Amma Print

În 2014 Partidul Național Liberal părăsea Uniunea Social Liberală. În filiala din Dâmbovița președintele Mihai Volintiru era mazilit. În spatele deciziei stătea faptul că președintele liberal deținea și firma Amma Print.

Firma lucrese pentru partid, iar PNL avea o datorie de un milion de euro. În dosarele 29121/299/2014 și 29118/299/2014 aflate pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Volintiru patronul cerea datoria de la Volintiru politicianul. Aceiași situație  în și dosarul 24452/3/2014 de la Tribunalului București.

PSD alt gaură de un milion de euro

În procesul de mazilire de la PNL, Mihai Volintiru, patronul firmei Amma Print a făcut o vizită la PSD. Lumea se aștepta la o rocadă politică. Nu a fost așa. El s-a dus acolo pentru a duce o altă factură tot de un milion de euro.

„A lucrat pentru Partidul Social Democrat și-n 2009 la campania domnului Geoană și în 2012. În rest se mai insinuează pe la câte o întâlnire cum este cea de la Nucet, se mai repede să-l ia în brațe pe Primul Ministru într-un mod care-i nepoliticos și a venit și la masă unde nu era invitat. Dacă vă uitați pe afișele noastre, undeva scrie Amma Print” a declarat Adrian Țuțuianu explicând vizita lui Volintiru.

psd amma print

Datoriile trenau deja de trei ani. În 2011 PSD avea atunci un milion de euro de plată către Amma Print și un off-shore din Cipru. Cu toate acestea social democrații continuau să facă afaceri cu liderul PNL.

În 2017 încă se mai judeca la Tribunalul București dosarul cu nr. 22599/3/2016 în care Amma Print se judecă pentru a recupera datoria de la PSD.

Amma Print vs. PMP – 96 de dosare

Ultimii clienți ai Amma Print au fost cei de la Mișcarea Populară. Oamenii lui Băsescu s-au trezit citați în 96 de dosare după campania electorală din 2014. Valoarea datoriilor este de 4,6 milioane de lei (un milion de euro. Atât trebuia să plătească PMP pentru campania Elenei Udrea care a candidat la prezidențiale.

„Nu ne-au plătit niciun leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, a declara Mihai Volintiru conform Digi24.

Menționați în dosarul lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost condamnat în dosarul „Trofeul Calității”. El a fost acuzat că și-a plătit campania electorală cu banii proveniți taxa plătită de firme pentru participarea la „Trofeul Calității” organizat de Inspectoratul de Stat în Construcții.

Amma Print se regăsește la pagina 69 a motivării date de judecători pentru condamnarea lui Năstase.

nastase amma print

„Au fost întocmite facturile fiscale nr.4224380 din 2.12.2004, nr.4224367 din 18.11.2004 şi nr.4224371 din 22.11.2004, în care la solicitarea inculpatului Vasile Mihail Cristian şi a martorului Bărdeanu Ion nu s-a trecut ceea ce s-a executat în realitate, ci obiectul contractat (calendare şi albume de artă). Aceleaşi menţiuni s-au regăsit şi în facturile emise de S.C.Amma Print S.R.L. către S.C.Price Media S.R.L.”

Clienți majori în sfera banilor publici

În timp ce Amma Print se chinuia să recupereze milioanele din campaniile electorale instituțiile de stat se înghesuiau să plătească facturi companiei patronate de Mihai Volintiru.

CN Aeroportul București, Consiliul Concurenței, Primăria Capitalei, Centrul PROEDU, Romgaz sau Biblioteca Metropolitană sunt numai câteva dintre instituțiile care s-au înghesuit să semneze contracte cu Volintiru.

Pentru Centrul PROEDUS, firma lui Volintiru a tipărit broșura „Sărbătoarea Gustului” sau a fabricat o bonetă pentru bucătari. Pentru Autoritatea Rutieră Română, firma a tipărit tipizate în valoare de peste o jumătate de milion de lei.

Ministerul de Interne a cumpărat timbre tot de la Amma Print, iar Poliția de Frontieră a decis să tipărească revista omonimă în același loc.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *