Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu
Actualitate

Guvernele Cioloș și Ponta au susținut directorul corupt de la Unifarm. Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu de numirea lui Adrian Ionel

Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu. Fostul premier spune că directorul corupt de la Unifarm a fost numit de liderul PLUS când acesta era ministru al Sănătății. Voiculescu spune că Adrian Ionel s-a numit singur în mandatul său. Informația vine dintr-un schimb de replici pe care liderul PLUS l-a avut cu Victor Ponta pe Facebook.

Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu: Directorul Unifarm numit de tehnocrat

Totul a pornit de la o postare a lui Voiculescu în care acesta încerca să atace voalat guvernul. „Rămâne o singură întrebare. Cine este în spatele cuiva care îndrăznește să fure în felul ăsta. Pentru că omul nu poate fi de capul lui acolo.” A postat Vlad Voiculescu referindu-se la cazul mitei de 800.000 de euro de la Unifarm.

Victor Ponta a văzut postarea fostului ministru al Sănătății și a reacționat direct pe contul acestuia de Facebook. Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu de ipocrizie cu mult sarcasm. „Omul era la Unifarm din 2010 dar faptul că a fost numit director general în 2016 când ministru era Vlad Voiculescu nu înseamnă nimic.” A spus liderul Pro România.

Vlad Voiculescu: directorul Unifarm s-a numit singur în funcție

Voiculescu a reacționat cu o postare lungă. El explică faptul că Victor Ponta l-a numit pe Adrian Ionel în Consiliul de Administrație de la Unifarm. Voiculescu enumeră și alte CA-uri din care făcea parte Adrian Ionel în perioada Ponta. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei de la Magurele si in. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale si Resurse Radioactive – ICPMRR Bucuresti.

Voiculescu neagă cu jumătate de gură faptul că el l-a numit pe Ionel director general al Unifarm. „In iunie 2016, Adrian Ionel se numeste singur (din pozitia de membru al Consiliului de Administratie) in pozitia de Director General. In mod nelegal, dupa cum arata DNA astazi. Detaliile banuiesc ca le vom afla in urmatoarele zile, tot de la DNA. Cu siguranta fara nicio semnatura din partea mea sau a vreunui om numit de mine.” spune politicianul.

El adaugă faptul că în mandatul său nu a existat nicio dovadă și niciun raport despre vreo ilegalitate comisă de Adrian Ionel.

Șpaga uriașă descoperită de procurori

Procurorii DNA au anuntat ca pentru Adrian Ionel au luat masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 23 iunie 2020.

Anchetatorii sustin ca in calitate de director general al CN Unifarm SA, Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 de euro unui intermediar ce reprezenta o societate comerciala. Mita era necesară ca el sa atribuie un contract de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul COVID 19. Este vorba despre 250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale.

„Contractul ar fi fost incheiat cu o firma privata, in prima jumatate a lunii martie 2020. Cu incalcarea dispozitiilor prevazute in Legea 98/2016 privind achizitiile publice.

Related posts

Reacția lui Victor Ponta după atacul informatic la IMM-uri. ”Prostul, până nu e fudul…”

Constantinescu Gabriel

Victor Ponta anunță alianțe cu PSD la alegerile locale. În ce condiții pot avea candidați comuni

Constantinescu Gabriel

Ex-procurorul „Portocală”, arestat preventiv și ridicat de acasă de polițiști. Avea bagajul făcut

Constantinescu Gabriel

Ponta: Școală în Septembrie NU – Alegeri Locale DA !

Alina Angelescu

Victor Ponta explică de ce a fost huiduit Klaus Iohannis la Iași. „Nimeni nu mai este dispus sa creada promisiunile goale”

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan în impas în negocierile pentru desemnarea candidatului la USR-Plus la Primăria Capitalei

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment