A fost atribuit contractul cu privire la executarea lucrărilor de construcție pentru obiectivul de investiții „Centru multifuncțional educațional recreațional Zino – educație de la A la Z” de către Primăria Sinaia.

Obiectivele proiectului de investiție sunt reprezentate de:

  • Reabilitarea și extinderea unei clădiri existente care va dobândi funcțiunea de centru multifuncțional educațional-recreativ.
  • Echiparea centrului în vederea asigurării, în regim tehnologic și de eficiență energetică de ultimă generație a serviciilor educațional-recreative de bibliotecă, săli de instruire, piscină.
  • Revitalizarea și îmbunătățirea aspectului amplasamentului și al vecinătăților prin transformarea unei zone învechite și a unei clădiri utilitare din 1980 într-un spațiu public modern, stimulativ și inclusiv, care va oferi servicii educațional-recreative inovative, adecvate comunității locale a orașului Sinaia.
  • Amenajarea unei zone pietonale adecvate accesului persoanelor cu dizabilități, zonă adiacentă centrului multifuncțional.
  • Creșterea atractivității orașului Sinaia prin crearea și amenajarea unui centru multifuncțional educațional-recreativ într-o zonă marginalizată.

De ce dotări va dispune centrul multifuncțional

Centrul multifuncțional va fi construit pe un teren cu o suprafață de 26.884 mp. Pe acest teren se află clădiri ale Colegiului ”Mihail Cantacuzino” precum: săli de curs, clădirea atelier, sală de sport și clădirea de internat. Centru va dispune de 2 clădiri cu trei etaje, fiind dotate cu piscină de 108 mp pentru aproxmativ 50 de persoane, 2 saune, dușuri și vestiare. Curtea interioară va dispune de gradene pentru aproximativ 120 de persoane, bibliotecă, sală de conferințe, sală de proiecție, grupuri sanitare și cabină de monitorizare. Proiectul are în vedere inclusiv realizarea unui centru de training educațional, săli de instruire în domenii precum: IT, muzică, dans, sănătate, turism, dar și săli destinate expozițiilor, o terasă acoperită și sonorizare ambientală pentru ambele clădiri. Vor fi realizate și trei parcări cu 61 de locuri.

Componenta A a investiției este clădirea C3 din cadrul actualului Colegiu „Cantacuzino” din Sinaia va intra în componența Centrului Multifuncțional Educațional-Recreațional ZINO și va găzdui un ansamblu educațional recreativ. Clădirea va fi extinsă cu 4 corpuri noi, care vor defini investiția. Componenta B a investiției este reprezentată de un teren adiacent componentei A pe care se va realiza o cale nouă de acces către Centrul ZINO. Aceasta va fi formată din calea de acces pietonală și o platformă de odină cu mobilier urban. Atriumul din extinderea clădirii inițiale este reprezentat de o clădire nouă, mobilată cu gardene, care va adăposti diverse activități culturale educative, relizându-se o placă turnată pentru tot ansamblul. Corpul deja existent va necesita lucrări de demolare a mansardei și refacerea unei noi mansarde pe structură metalică. Extinderea este formată din 4 corpuri noi, realizate din structuri de stâlpi și grinzi de beton armat.

Cine se va ocupa de lucrări

Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele Maristar, Rad Panorama Construct și Le Grand G&G. Maristar este deținută în proporție de 99,9% de Cristian Mugurel Stancu, restul aparținând Georgianei Răuți. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 141,8 milioane de lei și un profit de 20,1 milioane de lei. Firma are 108 angajați. Firma are sediul în localitatea Titu, județul Dâmbovița.

Rad Panorama Construct este deținută de Aldea Constantin Dănuț în proporție de 95% și de Aldea Vasile Dorel în proporție de 5%. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 14,5 milioane de lei și un profit de 500 de mii de lei. Firma are 39 de angajați, iar sediul acesteia se află în satul Dărmănești, județul Dâmbovița. Le Grand G&G este administrată de Pirvu George. Asociații companiei sunt Pîrvu George în proporție de 50% și Davidescu Gheorghe Gabriel în proporție de 50%. În 2020 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane de lei. Firma are 13 angajați, iar sediul acesteia se află într-un apartament din municipiul Câmpina, județul Prahova.

Valoarea totală a contractului este de 18,8 milioane de lei, fără TVA, adică 3,8 milioane de euro, plus TVA. Valoarea estimată pentru amenajarea terenului este de 40 de mii de lei. Valoarea estimată pentru cheltuielile privind asigurarea utilităților necesare este de 1,6 milioane de lei. Valoarea estimată a construcțiilor și a instalațiilor este de 13,6 milioane de lei. Valoarea estimată a montajului utilajelor și echipamentelor tehnologice este de 125 de mii de lei. Valoarea estimată pentru utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj este de 3,3 milioane de lei. Valoarea estimată pentru dotările PSI este de 12 mii de lei. Valoarea estimată pentru organizarea de șantier este de 154 de mii de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *