În războiul pentru bugetul Sectorului 1 a apărut un personaj controversat. Daiana Naftanailă a performat în postul de secretar general al Primăriei. Poziția este extrem de importantă în administrația publică.

Clotilde a recrutat-o de la CFR unde era urmărită pentru recuperarea unui prejudiciu

În 16 septembrie 2022, Daiana Naftanailă a depus ultima declarație de avere la CFR. Peste două săptămâni depunea un document similar la Primăria Sectorului 1. Femeia plecase de la instituția bugetară unde lucrase multă vreme. Ea trecuse tot la buget. De această dată la bugetul primăriei conduse de Clotilde Armand.

Ultimii doi ani fuseseră extrem de grei pentru femeie. Într-o țară în care aproape nimeni nu este tras la răspundere, managerii CFR îi solicitau despăgubiri pentru că nu-și făcuse bine treaba.

În decembrie 2020 judecătorii consideră că managerii au dreptate, iar Naftanailă este condamnată să plătească o sumă destul de mare. „Obliga parata Naftanaila Daiana-Elena la plata catre reclamanta a sumei de 52.063,67 lei, reprezentand contravaloare prejudiciu produs angajatorului, la care se va adauga dobanda legala penalizatoare calculata fata de suma acordata prin prezenta hotarare, incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata 30.03.2020, pana la achitarea efectiva a debitului.” se arată în motivarea dosarului nr. 8235/3/2020 de la Tribunalul București. După aproape doi ani, judecătorii de la Curtea de Apel sunt blânzi și schimbă sentința.

Un alt dosar se judecă. În iunie 2023 judecătorii de la Curtea de Apel trebuie să decidă din nou dacă Naftanailă a prejudiciat sau nu compania unde lucra.

Naftanailă casă de vacanță

„Mâna dreaptă” a lui Clotilde stă în casă de asistați social

Daiana Naftanailă a ocupat o casă de la Primăria Capitalei. Asta se întâmplă deși femeia a trecut în declarația de avere că două mașini. Digi24 a investigat cazul.

Femeia nu mai avea nici contract pentru locuința respectivă și nu putea să explice de ce ocupă locuința care, „într-o țară ca afară” ar fi fost destinată unor nevoiași. Ea l-a explicat jurnaliștilor că a ajuns acolo la „recomandarea” unor funcționari de la Primăria Capitalei.

Este vorba despre acel gen de „recomandare” care o face pe Clotild Armand să se indigneze. Mai mult, secretara generală de la Primăria Sectorului 1 are o casă de vacanță și terenuri care însumează 3000 mp.

image

Naftanailă lucrează pentru preacurata Clotilde dar se judecă să nu plece din casa primăriei

La momentul în care a fost contactată de colegii de la Digi 24, Elena Naftanailă a declarat că nu mai locuiește acolo din ianuarie 2021. Cu toate acestea, Lumea Politică a constatat că femeia se judeca în 2023 cu Primăria Capitalei pentru a rămâne în locuința respectivă.

Ea a atacat decizia de evacuare, iar în martie 2023 a avut loc ultimul termen de judecată. La CFR, Elena Naftanailă avea un venit de 70000 de lei. Nu știm care este salariul de secretar general al Sectorului 1, dar cu siguranță că femeia este departe de a se încadra la capitolul de „asistați sociali”.

image 2

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *