Image default
Anchete

Dinamităm Liga I. Legături suspecte între testele COVID ale CFR Cluj și patronul echipei de la Craiova

Clinica unde s-au făcut testele COVID care pot să decidă campioana României la fotbal are o legătură cu patronul uneia dintre echipele implicate. Testele COVID ale CFR Cluj au fost făcute la Clinica Regina Maria. Lumea Politică a plecat pe firul afacerilor și a găsit că între Mihai Rotaru, patronul echipei care joacă la Craiova și Enayati Wargha, patronul „Regina Maria” există o legătură. Pe firul afacerilor apare și numele lui Viorel Hrebenciuc, guzganul rozaliu al PSD care este cumătrul lui Mihai Rotaru.

Testele COVID ale CFR Cluj puteau să decidă campioana României

Pe 18 iulie, LPF a amânat meciul FCSB – CFR Cluj după ce un jucător al formației ardelene a fost depistat pozitiv la COVID-19. Pe 20 iulie, au fost depistate alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus la formaţia CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic. În final 26 de oameni de la CFR Cluj erau considerați infectați.

Testele COVID ale CFR Cluj fuseseră făcute la Clinica Regina Maria din București. Dacă jucătorii clujeni ar fi fost internați nu am fi știut niciodată că testele au fost greșite. Managerii echipei din Ardeal au decis să se deplaseze acasă. Acolo cu stupoare au aflat că niciun jucător nu este infectat.

Cea mai mare clinică privată din România a greșit testarea

Regina Maria, clinica a prelevat testele COVID ale CFR Cluj este cea mai mare rețea de spitale private din România. Clinica a fost fondată de Enayati Wargha, un cetățean german de origine iraniană care a făcut facultatea în România pe vremea comunismului. Enayati a fondat Centrul Medical Unirea apoi a implicat mai multe fonduri de investiții pentru a dezvolta afacerea. Din 2011 rețeaua de clinici a primit numele „Regina Maria”.

Enayati este implicat în mai multe afaceri în România. Ne-a fost greu să le analizăm pe toate pentru a vedea dacă există vreo suspiciune. Una dintre afacerile patronului de la Regina Maria se numește DocBook SRL. Este vorba despre o aplicație care găsește doctori online pentru pacienți. În 2018 firma a avut o pierdere de un milion de lei.

tescaru docbook

Marian Tescaru – veriga lipsă

Enayati Wargha a preluat 27% din părțile sociale ale DocBook SRL în 2017. În aceiași zi, 17 noiembrie, adunarea generală a asociaților numea pe Marian Tescaru ca membru al Consiliului de Administrație.

În octombrie 2017, patronul clincii care a făcut testele COVID ale CFR Cluj anunțase cumpărarea publicației Viața Medicală. Tranzacția a fost asistată de Liliana Popa – societatea de avocatură Fruth Oprișan și Asociații, precum și Alexandru Codrea și Marian Tescaru, din partea cumpărătorului.

Așadar tandemul Tescaru – Enayati este unul sudat în în timp. Cei doi se cunosc și au activități economice comune. În fotografia de mai jos îi vedem vizitând un șantier alături de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Marian Tescaru

CFR Cluj – Regina Maria – Tescaru – Mihai Rotaru – CSU Craiova

Marian Tescaru este un finanțist cunoscut. El nu face afaceri numai cu patronul clinicii Regina Maria. Tescaru se prezintă de multă vreme ca bancher de investiții. Multe le-a realizat prin Altria Capital, o firmă fără rulaj din 2014.

Cu toate acestea, în  2013 Tescaru a candidat pentru postul de membru în Consiliul de Administrație al SIF Moldova. Mihai Rotaru și sora sa Diana Le Bomin dețineau aproape 5% din acțiunile fondului (maximum permis de lege).

În același timp cu Marian Tescaru a candidat și Andrei Hrebenciuc finul lui Mihai Rotaru, patronul echipei din Mogoșoaia care evoluează pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

testele COVID ale CFR Cluj

Legătură periculoasă între testele COVID ale CFR Cluj și echipa care vrea să-i „fure” titlul

Dacă testele COVID ale CFR Cluj nu ar fi fost refăcute probabil că acum echipa patronată de Mihai Rotaru și susținută de Olguța Vasilescu ar fi celebrat câștigarea primului titlu de campioană. Cei doi își doresc să câștige cu disperare pentru că adevărata Universitatea Craiova a ajuns în Liga a II-a, iar investițiile pregătite de Adrian Mititelu par a indica faptul că promovează la pas în sezonul viitor. Acest lucru înseamnă că publicul va avea din nou de ales între „clona” înființată la Mogoșoaia în 2013 și echipa care a renăscut ca Pasărea Phoenix.

Legătura de afaceri prezentată de noi nu indică în mod clar faptul că testele ar fi fost în mod voit alterate. Această legătură de afaceri ridică suspiciuni care trebuiesc lămurite de autorități.

Am încercat să luăm legătura cu Rețeaua Privată „Regina Maria” dar nu am primit un răspuns până la  această oră.

Related posts

Justiție fără stăpân. Care sunt magistrații plătiți de inculpați care nu au pățit nimic

George Dumitrescu

Cozmin Gușă cere ancheta DNA în scandalul testelor fals-pozitive de la CFR Cluj, după investigațiile „Lumea Politică”: „Trio de “succes” implicat, HREBENCIUC-ROTARU-REGINA MARIA”

Constantinescu Gabriel

4 comments

Legături suspecte între testele COVID ale CFR Cluj și patronul echipei de la Craiova - Jurnal de Craiova 31 iulie 2020 at 18:02

[…] lui Viorel Hrebenciuc, guzganul rozaliu al PSD care este cumătrul lui Mihai Rotaru relateaza Lumea Politica […]

Reply
DNA trebuie să se sesizeze cu privire la scandalul testării CFR Cluj 31 iulie 2020 at 20:07

[…] Clinica unde s-au făcut testele COVID care pot să decidă campioana României la fotbal are o legătură cu patronul uneia dintre echipele implicate. Testele COVID ale CFR Cluj (demonstrate a fi fals pozitive) au fost făcute la Clinica Regina Maria. Lumea Politică a plecat pe firul afacerilor și a găsit că între Mihai Rotaru, patronul echipei care joacă la Craiova și Enayati Wargha, patronul „Regina Maria” există o legătură. Pe firul afacerilor apare și numele lui Viorel Hrebenciuc, guzganul rozaliu al PSD care este cumătrul lui Mihai Rotaru, arată investigațiile publicației „Lumea Politică”. […]

Reply
Tot fake-news si dezvaluirile din Lumea Politica ? Jurnal de Craiova a fost primul care a spus despre existenta coronavirus la CSU Craiova .. - Jurnal de Craiova 31 iulie 2020 at 20:15

[…] CSU Craiova ascundea existenta celui infectat cu coronavirus avand legaturi directe cu laboratorul Regina Maria […]

Reply
Judecătorul lui Adrian Mititelu, Andrei Cosmin Mitrache, acuzații de corupție 6 noiembrie 2020 at 14:37

[…] Adrian Mititelu a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare, în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. […]

Reply

Leave a Comment