Primăria din Târgoviște cheltuie 10 milioane de euro pentru îmbunătățirea transportului public urban. Trei ani si patru luni au trecut din momentul la care municipalitatea din fosta cetate de scaun a țării Românești a semnat contractul.

Cu toate acestea, funcționarii de la Târgoviște au decis să păsuiască firmele executante și chiar să le dea mai mulți bani pentru că au întârziat.

42 de milioane de lei și nicio finalizare

În februarie 2021 două companii erau desemnate câștigătoare pentru contractul de 42 de milioane de lei. Banii erau alocați de Primăria din Târgoviște pentru modernizarea infrastructurii de transport public din oraș.

Durata contractului a fost stabilită la doi ani de zile. Cu toate acestea, lucrările nu sunt gata nici în momentul de față. Companiile Chirulli Andrea și Bit Invest au beneficiat de un număr de 13 modificări ale contractului. La un an distanță de la semnarea înțelegerii funcționarii au majorat prețul cu un milion de lei la cererea celor două companii. Două luni mai târziu alt milion a fost adăugat la valoarea contractului pentru ca la câteva zile să mai fie semnat un act adițional care adăuga alt milion. Așa se face că valoarea totală a lucrărilor a crescut de la 42 de milioane la 53 de milioane până în momentul de față.

Funcționarii Târgoviște răsplătesc, Ministerul Transporturilor sancționează

În timp ce funcționarii de la Târgoviște semnau pe bandă rulantă actele adiționale care prelungeau termenele de execuție și acceptau măririle de preț solicitate de Chirulli Andrea și Bit Invest, o altă instituție pedepsea firmele pentru acest tip de comportament.

Ministerul Transporturilor a emis certificate negative intermediare pentru cele două firme care erau asociate și într-un contract legat de construirea unui drum național. Oficialii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au sancționat cele două firme pentru întârzieri similare cu cele de la Târgoviște.

Contracat Târgoviste intarzieri

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *