Image default
Anchete

Fosta firmă a lui Dan Barna a umplut simpatizanții USR de bani europeni

Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de #rezist-ul de antreprenori pe bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul StartUp@Centru.

Fosta firmă a lui Dan Barna – stăpâna banilor

Mai exact, fosta firmă a lui Dan Barna a gestionat 11,7 milioane de lei acordate de stat și Uniunea Europeană pentru încurajarea antreprenoriatului în Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Ultimul este județul de baștină al candidatului USR+PLUS la președinția României.

Practic, GCD a organizat cursuri pentru aproape 400 de persoane și a selectat cei 48 de norocoși care primesc finanțare pentru afacerea lor.

Cei care au fost selectați de oamenii lui Barna au primit câte 33.300 euro nerambursabili în cadrul proiectului. Am analizat o parte din personajele de pe listă pentru a vedea cui au dat banii foștii parteneri de afaceri ai lui Barna.

Poza #fărăpenali la loc de cinste

Fruntaș pe lista celor care obțin finanțare este ocupat de un tânăr IT-st din Mureș care își va înființa o afacere în Sibiu, după cum arată lista publicată de gestionarii programului StartUpPlus@Centru. Răzvan Girmacea nu este deloc un tânăr fără ocupație sau din vreo categorie special care să beneficieze de ajutor de la stat pentru a deveni antreprenor.

Razvan Grimancea

El era prezentat de Adevărul în 2018 ca un afacerist de succes din industria IT „Răzvan Gîrmacea (36 de ani) este un tânăr antreprenor de succes din Suceava. După ce a început mai multe proiecte care nu au avut efectul scontat, Gîrmacea a reuşit să dea lovitura prin două idei extrem de ingenioase pentru mediul IT. Antreprenorul sucevean a reuşit să câştige din proiectele derulate până în prezent suma de 1 milion de dolari” scriau jurnaliștii de la Adevărul.

Pe Facebook, Gîrmacea a publicat o fotografie care arată că susține proiectul USR #fărăpenali. El a participat și la mai multe proteste de profil.

Fanii politicienilor printre premianți

Lorena Oprică este o altă tânără care urmează să primească cel mult 33.300 de euro de la stat și UE prin intermediul fostei firme a lui Dan Barna.  Ea este fan Dacian Cioloș apreciind pagina acestuia de pe Facebook.

Iulian Pufu, un alt „premiant” își exprimă și el susținerea pe Facebook pentru Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați.

Daneila Suhănea, o specialistă în marketing din Mureș a semnat și ea un contract cu fosta firmă a șefului USR. Cu un an înainte ea susținea pe Facebook faptul că a votat USR. Ana Cristina Sichitiu, o altă beneficiară promova pe Facebook campania „Observator Independent” organizată de USR înainte de europarlamentare.

Fost director de bursă „ajutat” de stat

În cadrul programului care trebuie să susțină 48 de antreprenori o regăsim și pe Iulia Anca Ghișe. Femeia a fost din iunie 2015 până în iunie 2017 directorul Depozitarul Sibex SA, firma care ține registrele pieței de capital pentru Bursa din Sibiu.

Femeia are și înclinații politice. Anca Ghișe avea un profil pe pagina de internet a USR PLUS. Pagina votez.usrplus.ro conținea un profil a femeii care a primit peste 30.000 de euro de la fosta firmă a președintelui Uniunii Salvați România.

La un moment dat, în cadrul programului a fost „școlit” și Rusu Septimiu Ștefan. El este conducător al SSIF la Bursa Română de Mărfuri. Bărbatul nu a mai continuat proiectul.

Fost candidat USR printre câștigători

Pe lista celor selectați de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare să ia bani europeni se regăsește și Alexandru Cezar Crican. Acesta s-a regăsit și pe lista de candidați ai USR în județul Brașov. El a aspirat la un post de deputat.

Tânărul politician afișază pe profilul de Facebook faptul că semnează pentru Dan Barna – Președinte. Același Dan Barna care s-a aflat în structura acționariatului Grupului de Consultanță pentru Dezvoltare.

Crican a fost instructor de ski. El administrează un blog despre civism și mai multe pagini de Facebook. El este originar din Dâmbovița.

Adjunctul filialei USR Ghimbav – bani de la fosta firmă a lui Dan Barna

Pe lista de „premianți” cu fonduri UE se regăsește și Mircea Toiu. Acesta este absolvent  al cursurilor proiectului Start-up@CENTRU. În afară de punctajul obținut la selecție, Toiu mai are un atuu.
Mircea Toiu este vice-președinte al filialei Uniunii Salvați România din localitatea Ghimbav. „ USR Ghimbav a deschis agenda administrației locale către cetățeni. Doar împreună vom reuși să construim Ghimbavul de mâine” susține acesta pe pagina de internet a filialei.

Citește pe aceiași temă

Dan Barna, chemat la DLAF în ancheta privind proiectele din bani europeni

Andrada Ionescu

Ministrul Sănătății dezvăluie: „Nmărul persoanelor infectate zilnic nu corespunde exact realității”

Andrada Ionescu

USR PLUS insistă: Dacă PNL vrea șefia Camerei, Dacian Cioloș să fie premier!

Andrada Ionescu

24 comentarii

Hoţul strigă hoţii! Simpatizanții USR, răsplătiți cu bani europeni de fosta firmă a lui Dan Barna - PSnews 21 august 2019 at 11:38

[…] Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de #rezist-ul de antreprenori pe bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul [email protected], potrivit lumeapolitica.ro […]

Reply
A ieșit la suprafață! Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR - Bugetul.ro 21 august 2019 at 15:32

[…] Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de #rezist-ul de antreprenori pe bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul StartUp@Centru, dezvăluie Lumea Politică. […]

Reply
Lumeapolitica.ro: Fosta firmă a lui Dan Barna a umplut simpatizanții USR de bani europeni - NewsBV 22 august 2019 at 7:05

[…] CITIȚI mai multe despre „premianții” lui Barna AICI […]

Reply
Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR - Comunitatea Bloggerilor din Romania 22 august 2019 at 13:28

[…] Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de antreprenorii #Rezist de bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul StartUp@Centru, dezvăluie Lumea Politică. […]

Reply
Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR - Radio Hit FM 22 august 2019 at 13:35

[…] Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de antreprenorii #Rezist de bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul StartUp@Centru, dezvăluie Lumea Politică. […]

Reply
Radu 22 august 2019 at 14:42

Marile voastre dezvăluiri nu sunt decât niște fake news-uri penibile. Tot ce ați relatat este perfect legal și este de vorba de fonduri europene pe care firma lui Barna doar le administrează. Și mai sunt încă nenumărate astfel de proiecte în toată țara. Așa că mai căutați 🙂 de data asta n-ați făcut decât să vă creați probleme cu GDPR.

Reply
Tudor Popesc 23 august 2019 at 6:31

Pai asta ii doar de bine, inseamna ca prin usr-plus si printre simpatizantii lor exista oameni de calitate cu munca pe buna in spate. Pentru ca fondurile europene, spre diferenta de fondurile Dragnea, au niste criterii clare si stricte care trebuie indeplinite. Ia intrebati-i pe dragi nostri guvernanti actuali de ce li asa de greu sa atraga fondurile alea europene si sa faca ceva util cu ele. Acolo nu mai merge cu “ii bun si asa”.

Reply
Petronela 6 septembrie 2019 at 17:35

UTIL pentru cine ? pentru scoala, un orfelinat, petru educatia tinerilor ? PS: nu votez cu socialistii, dar ar fii nevoie de cineva care sa poata face ceva penru tara asta . E util si marketul politic .. dar sa ne limitam doar la asta e ca si cum ne platim campania electorala cu banii UE

Reply
Daniel 23 august 2019 at 16:48

Bravo lor!

Ma mir ca nu ati analizat modul in care s-a facut selectia.

Pare un lucru pozitiv ce a facut acea companie.

Vroiati sa fie negativ?

Reply
Cine a primit bani europeni de la fosta firmă a lui Dan Barna - Ziare pe Net 23 august 2019 at 17:52

[…] Pe lista “premiantilor” cu fonduri UE acordate de fosta firma a lui Dan Barna se afla foarte multi sustinatori actuali ai miscarii #Rezist și ai USR, se arata intr-un articol Lumea Politica. […]

Reply
Constantin 23 august 2019 at 20:22

Ce mizerie!

Reply
Cine a primit bani europeni de la fosta firmă a lui Dan Barna - Stiri eZZ 23 august 2019 at 22:23

[…] Pe lista “premiantilor” cu fonduri UE acordate de fosta firma a lui Dan Barna se afla foarte multi sustinatori actuali ai miscarii #Rezist și ai USR, se arata intr-un articol Lumea Politica. […]

Reply
Andrei 24 august 2019 at 7:44

Și care ar fi problema? Ca nu ati apucat sa furați voi banii respectivi cu grupul infracțional PSD? Oricum, fiind bani europeni, va feriți de ei ca dracu de tămâie! Așa zisa dezvăluire răsuflată este ceva știut de mult și reprezintă o bila albă și pentru Barna și pentru antreprenorii care au luat banii. Tot la mentalitatea voastră comunista ati rămas, arătați oamenii cu degetul pentru ca, doamne ferește, sunt afaceriști și câștiga mult, însă lingeți mâinile infractorilor și alegeți primari aflați in pușcării.

Reply
Kosti Movileanu 24 august 2019 at 12:26

Ce anchetă de doi bani. Deci dacă cineva primește de la o firmă 33.000 de euro care e un mizilic pe lângă găurile de milioane de euro doar din banii statului date de baronii voștri cărora nu le mai faceți anchete, și apoi susține fărăpenali în funcții publice, e ceva suspect pentru voi. Omul ăla nu mai are dreptul la nici o opinie civică darmi-te politică. Ce minte mizerabilă aveți voi marii jurnaliști de anchetă. ia să faceți o investigație să vedem de unde vă primiți voi banii ca să scrieți astfel de mizerii penibile.

Reply
Kosti Movileanu 24 august 2019 at 12:32

Măcar de am auzi și de un PSD-ist că a atras fonduri europene și a dat doar la cine a vrut el, dar ei nici măcar nu sunt în stare sau nu au interesul să le atragă. Ei dau la clientela lor dacă nu cumva la propriile firme direct din banii statului. Aaa, aveați unul, primarul comunei Ciugud, care a dezvoltat comuna ca în vest atrăgând fonduri europene record, dar voi l-ați dat afară că era prea bun pentru voi. Mai scârbă de politicienii pe care îi reprezentați mi-e de voi jurnaliști cu sufletul vândut pe doi chiori, dând din coadă și mimând lătratul când vi se aruncă un colț de pâine. Politicienii voștri complet agramați și imbecili vă fac vouă schițele cu ce să scrieți pe aici, în timp ce probabil voi le faceți textele de pe care citesc ca agramații în conferințele de presă. Odioasă simbioză!

Reply
1qlee 25 august 2019 at 13:01

Daca ari fi fost acest articol despre PSD, in loc de antreprenori, ar fi arătat asistații sociali.
Analizati voi…

Reply
muie PSD 16 septembrie 2019 at 19:53

Câștigîâ Iohannis la pas, vă agitați degeaba.

Reply
Fost șef de poliție controversat, intrat în USR. Viorel Salvador Caragea 15 ianuarie 2020 at 19:41

[…] lungul timpului, Viorel Salvador Caragea, proaspăt intrat în USR, a fost acuzat în mai multe rânduri de amenințare, de către oameni de afaceri […]

Reply
Clotilde – fonduri publice și copii cu pielea albastră. EXCLUSIV. Cum s-a invocat o boală eradicată pentru a se obține bani de la Banca Mondială - Lumea Politică 6 septembrie 2020 at 18:29

[…] În timp am prezentat materiale despre toate partidele politice. Am aruncat în aer PSD atunci când am publicat înregistrările de budoar despre Orlando Teodorovici, iar acesta a pierdut șefia partidului. Lumea Politică a zbuciumat apele în PNL după seria de anchete legate de Vasile Iliuță. În urma articolelor baronul de Călărași a plecat la PSD. Am fost primii care am dezvăluit afacerile cu fonduri europene ale USR-istului Dan Barna. […]

Reply

Lasă un comentariu