Dan Barna

Firma prin care prezidențiabilul Dan Barna a luat bani de la Ministerul de Interne, Ministerul Justiției și alte instituții publice continuă seria încasărilor. Asociații liderului USR au umplut de #rezist-ul de antreprenori pe bani europeni. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG a coordonat proiectul StartUp@Centru.

Fosta firmă a lui Dan Barna – stăpâna banilor

Mai exact, fosta firmă a lui Dan Barna a gestionat 11,7 milioane de lei acordate de stat și Uniunea Europeană pentru încurajarea antreprenoriatului în Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Ultimul este județul de baștină al candidatului USR+PLUS la președinția României.

Practic, GCD a organizat cursuri pentru aproape 400 de persoane și a selectat cei 48 de norocoși care primesc finanțare pentru afacerea lor.

Cei care au fost selectați de oamenii lui Barna au primit câte 33.300 euro nerambursabili în cadrul proiectului. Am analizat o parte din personajele de pe listă pentru a vedea cui au dat banii foștii parteneri de afaceri ai lui Barna.

Poza #fărăpenali la loc de cinste

Fruntaș pe lista celor care obțin finanțare este ocupat de un tânăr IT-st din Mureș care își va înființa o afacere în Sibiu, după cum arată lista publicată de gestionarii programului StartUpPlus@Centru. Răzvan Girmacea nu este deloc un tânăr fără ocupație sau din vreo categorie special care să beneficieze de ajutor de la stat pentru a deveni antreprenor.

Razvan Grimancea

El era prezentat de Adevărul în 2018 ca un afacerist de succes din industria IT „Răzvan Gîrmacea (36 de ani) este un tânăr antreprenor de succes din Suceava. După ce a început mai multe proiecte care nu au avut efectul scontat, Gîrmacea a reuşit să dea lovitura prin două idei extrem de ingenioase pentru mediul IT. Antreprenorul sucevean a reuşit să câştige din proiectele derulate până în prezent suma de 1 milion de dolari” scriau jurnaliștii de la Adevărul.

razvan girmacea

Pe Facebook, Gîrmacea a publicat o fotografie care arată că susține proiectul USR #fărăpenali. El a participat și la mai multe proteste de profil.

Fanii politicienilor printre premianți

Lorena Oprică este o altă tânără care urmează să primească cel mult 33.300 de euro de la stat și UE prin intermediul fostei firme a lui Dan Barna.  Ea este fan Dacian Cioloș apreciind pagina acestuia de pe Facebook.

pufu barna

Iulian Pufu, un alt „premiant” își exprimă și el susținerea pe Facebook pentru Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați.

lorena opinca ciolos

Daneila Suhănea, o specialistă în marketing din Mureș a semnat și ea un contract cu fosta firmă a șefului USR. Cu un an înainte ea susținea pe Facebook faptul că a votat USR. Ana Cristina Sichitiu, o altă beneficiară promova pe Facebook campania „Observator Independent” organizată de USR înainte de europarlamentare.

sichitiu usr

Fost director de bursă „ajutat” de stat

În cadrul programului care trebuie să susțină 48 de antreprenori o regăsim și pe Iulia Anca Ghișe. Femeia a fost din iunie 2015 până în iunie 2017 directorul Depozitarul Sibex SA, firma care ține registrele pieței de capital pentru Bursa din Sibiu.

Femeia are și înclinații politice. Anca Ghișe avea un profil pe pagina de internet a USR PLUS. Pagina votez.usrplus.ro conținea un profil a femeii care a primit peste 30.000 de euro de la fosta firmă a președintelui Uniunii Salvați România.

ghise usr

La un moment dat, în cadrul programului a fost „școlit” și Rusu Septimiu Ștefan. El este conducător al SSIF la Bursa Română de Mărfuri. Bărbatul nu a mai continuat proiectul.

Fost candidat USR printre câștigători

Pe lista celor selectați de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare să ia bani europeni se regăsește și Alexandru Cezar Crican. Acesta s-a regăsit și pe lista de candidați ai USR în județul Brașov. El a aspirat la un post de deputat.

Crican Cezar USR

Tânărul politician afișază pe profilul de Facebook faptul că semnează pentru Dan Barna – Președinte. Același Dan Barna care s-a aflat în structura acționariatului Grupului de Consultanță pentru Dezvoltare.

Crican a fost instructor de ski. El administrează un blog despre civism și mai multe pagini de Facebook. El este originar din Dâmbovița.

Adjunctul filialei USR Ghimbav – bani de la fosta firmă a lui Dan Barna

Pe lista de „premianți” cu fonduri UE se regăsește și Mircea Toiu. Acesta este absolvent  al cursurilor proiectului Start-up@CENTRU. În afară de punctajul obținut la selecție, Toiu mai are un atuu.
Mircea Toiu este vice-președinte al filialei Uniunii Salvați România din localitatea Ghimbav. „ USR Ghimbav a deschis agenda administrației locale către cetățeni. Doar împreună vom reuși să construim Ghimbavul de mâine” susține acesta pe pagina de internet a filialei.

Join the Conversation

24 Comments

 1. Marile voastre dezvăluiri nu sunt decât niște fake news-uri penibile. Tot ce ați relatat este perfect legal și este de vorba de fonduri europene pe care firma lui Barna doar le administrează. Și mai sunt încă nenumărate astfel de proiecte în toată țara. Așa că mai căutați 🙂 de data asta n-ați făcut decât să vă creați probleme cu GDPR.

 2. Pai asta ii doar de bine, inseamna ca prin usr-plus si printre simpatizantii lor exista oameni de calitate cu munca pe buna in spate. Pentru ca fondurile europene, spre diferenta de fondurile Dragnea, au niste criterii clare si stricte care trebuie indeplinite. Ia intrebati-i pe dragi nostri guvernanti actuali de ce li asa de greu sa atraga fondurile alea europene si sa faca ceva util cu ele. Acolo nu mai merge cu „ii bun si asa”.

  1. UTIL pentru cine ? pentru scoala, un orfelinat, petru educatia tinerilor ? PS: nu votez cu socialistii, dar ar fii nevoie de cineva care sa poata face ceva penru tara asta . E util si marketul politic .. dar sa ne limitam doar la asta e ca si cum ne platim campania electorala cu banii UE

 3. Bravo lor!

  Ma mir ca nu ati analizat modul in care s-a facut selectia.

  Pare un lucru pozitiv ce a facut acea companie.

  Vroiati sa fie negativ?

 4. Și care ar fi problema? Ca nu ati apucat sa furați voi banii respectivi cu grupul infracțional PSD? Oricum, fiind bani europeni, va feriți de ei ca dracu de tămâie! Așa zisa dezvăluire răsuflată este ceva știut de mult și reprezintă o bila albă și pentru Barna și pentru antreprenorii care au luat banii. Tot la mentalitatea voastră comunista ati rămas, arătați oamenii cu degetul pentru ca, doamne ferește, sunt afaceriști și câștiga mult, însă lingeți mâinile infractorilor și alegeți primari aflați in pușcării.

 5. Ce anchetă de doi bani. Deci dacă cineva primește de la o firmă 33.000 de euro care e un mizilic pe lângă găurile de milioane de euro doar din banii statului date de baronii voștri cărora nu le mai faceți anchete, și apoi susține fărăpenali în funcții publice, e ceva suspect pentru voi. Omul ăla nu mai are dreptul la nici o opinie civică darmi-te politică. Ce minte mizerabilă aveți voi marii jurnaliști de anchetă. ia să faceți o investigație să vedem de unde vă primiți voi banii ca să scrieți astfel de mizerii penibile.

 6. Măcar de am auzi și de un PSD-ist că a atras fonduri europene și a dat doar la cine a vrut el, dar ei nici măcar nu sunt în stare sau nu au interesul să le atragă. Ei dau la clientela lor dacă nu cumva la propriile firme direct din banii statului. Aaa, aveați unul, primarul comunei Ciugud, care a dezvoltat comuna ca în vest atrăgând fonduri europene record, dar voi l-ați dat afară că era prea bun pentru voi. Mai scârbă de politicienii pe care îi reprezentați mi-e de voi jurnaliști cu sufletul vândut pe doi chiori, dând din coadă și mimând lătratul când vi se aruncă un colț de pâine. Politicienii voștri complet agramați și imbecili vă fac vouă schițele cu ce să scrieți pe aici, în timp ce probabil voi le faceți textele de pe care citesc ca agramații în conferințele de presă. Odioasă simbioză!

 7. Daca ari fi fost acest articol despre PSD, in loc de antreprenori, ar fi arătat asistații sociali.
  Analizati voi…

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *