Ecourile eșecului de a intra în Spațiul Schengen au trecut. Boicotul anunțat de societate împotriva firmelor austriece s-a dus. Multe firme din țara care ne-a refuzat accesul au lucrări de importanță deosebită pentru România. Unul dintre acestea este la Iași unde autoritățile tocmai au decis să mărească valoarea lucrărilor.

În urmă cu un an și jumătate firmele care doreau să câștige licitația pentru extinderea Aeroportului din Iași au avut termenul limită pentru depunerea ofertelor. A fost o luptă strânsă, iar oficialii de la Iași au avut de ales între trei oferte depuse de românii de la Ediclau și Bogard și austriecii de la Strabag.

3.2 aeroport iasi 1
Licitația deschisă în 2023 pentru Aeroportul din Iași

Valoarea lucrărilor pentru Aeroportul din Iași s-a majorat cu aproape 300.000 de lei

Câștigători au fost declarați austriecii care au spus că pot să realizeze extinderea aeroportului cu 327 de milioane de lei, aproximativ 66 de milioane de euro.

Durata contractului era de 21 de luni. La 13 luni de la începerea înțelegerii comerciale managerii aeroportului au  decis să majoreze valoarea lucrărilor. Austriecii mai primesc în plus aproximativ 300.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor.

3.2 aeroport iasi durata contractului
Durata contractului este de 21 de luni

Lucrările se întind pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați

Decizia a fost anunțată în sistemul electronic de achiziții publice  în 8 iunie 2023, cu opt luni înainte de termenul până la care lucrările trebuie să fie finalizate.

3.2 aeroport iasi marire a contractului
SEAP: prețul contractului a crescut cu aproape 300.000 de lei

Lucrările de extindere se realizează pe o suprafață de 30.000 de metrii pătrați și, conform autorităților vor face din Aeroportul din Iași, al doilea cel mai mare aeroport din România.

Pe Bani Publici ED.3 EP.8 - Aeroportul din Iași

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *