Monica Althamer

Preoteasa lui Vlad Voiculescu sponsorizată de „băieții deștepți din energie”. Prietenii lui Dan Ioan Popescu au „mecenat-o” pe Monica Althamer, numită recent ca secretar de stat la Ministerul Sănătății. Soțul acesteia, Emi Althamer este adjunct la Direcția Generală Anticorupție și a fost acuzat de jurnalistul Silviu Mânăstire că a i-a transmis voalat amenințări.

Monica Althamer

Se ocupă de Sănătate cu diploma de teologie

Emanuela Monica Althamer a fost numită secretar de stat la Ministerul Sănătății deși este absolventă de teologie. Ea a ocupat aceiași funcție și în mandatul trecut al lui Vlad Voiculescu. Pentru ca femeia să poată să ocupe funcția s-a inventat meseria de „navigator de pacienți”.

Susținătorii PLUSR au umplut internetul cu texte în care se spune că Monica Althamer este „navigator de pacienți”, un fel de brancardier virtual care cară bolnavii spre spitale din străinătate.

Scandalul Burnei – piatra de hotar pentru soții Althamer

Monica Althamer a fost acuzată public în 2016 că s-ar afla în spatele arestării doctorului Burnei. Arestarea doctorului în 2016 a fost un șoc pentru lumea medicală. Principalele acuzații au venit din partea unor fundații care se ocupau exact cu obiectul de activitate al Monicăi Althamer: „navigarea de pacienți”.

Mai multe publicații au susținut că majoritatea acuzatorilor lui George Burnei aveau legătură cu grupul din jurul ministrului Voiculescu și al Monicăi Althamer. Acuzatorii tehnocraților susțineau că Burnei este scos din schemă pentru că se opune transferului pacienților în străinătate. Surprinzătoare era și anchetarea doctorului de către DGA unde soțul Monicăi Althamer era adjunct.

Mecenat Monica Althamer e1612253442768

Au „mecenat-o” cu acte pe Monica Althamer

Conform declarației de avere din 25 ianuarie 2017, Monica Althamer a trecut la categoria „cadouri, servicii sau avantaje” un contract de 22.500 lei. Banii au fost încasați de la firma Enevo Group. La instalarea în funcția de secretar de stat la Sănătate, Monica Althamer declarase deja alți 36.000 de lei primiți de la aceiași firmă.

Bani veneau în baza unui contract de mecenat. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „mecenatul” este definit ca „Protecție și sprijinire acordate artelor, literaturii și științelor din partea unui mecena”.

Nu avem date ca Monica Althamer să activeze, în afară de religie sau „navigarea pacienților” în lumea artelor, a literaturii sau științelor. De altfel, în lumea științelor nu ar avea cum să „navigheze” pentru că nu are pregătire.

Monica Althamer a luat banii băieților deștepți din energie

Protejata lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății a încasat bani de la o firmă cu interese majore în jurul energiei. Vă prezentăm pe scurt persoanele care gravitează în jurul banilor plătiți către preoteasa lui Vlad Voiculescu:

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *