Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a evitat să ofere un răspuns, luni seară, referitor la începerea fizică a școlilor din România.

Vlad Voiculescu a spus că, după ce va ajunge în România și vaccinul AstraZeneca, profesorii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID.

Vlad Voiculescu: „Altă întrebare, vă rog”

„Vă închipuiţi că nu pot să mă pronunţ în momentul ăsta. O să evit să mă pronunţ, întrebaţi-mă altceva, vă rog”, a declarat Vlad Voiculescu, la B1 TV, luni seară, întrebat fiind, dacă şcolile ar trebui sau nu să se redeschidă în format fizic.

Vlad Voiculescu a mai spus că profesorii vor avea prioritate la vaccinare, după ce în România va ajunge vaccinul AstraZeneca.

Marți ar trebui să fie o zi decisivă, în care se va hotărî dacă se deschid școlile în 8 februarie, așa cum se preconiza.

Voiculescu, noi informații despre drama de la “Matei Balș”. “La pavilionul 5 nu a fost o măsură de siguranţa la incendiu!”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a oferit noi detalii despre tragedia care a avut loc, săptămâna trecută, la Institutul “Matei Balș”, unde, în urma unui incendiu izbucnit în unitatea medicală, opt persoane și-au pierdut viața.

Voiculescu dezvăluie că la pavilionul 5 nu a fost nicio măsură de sigurață la incendiu, ocazie cu care a făcut publice doar o parte dintre problemele cu care sistemul sanitar din România se confruntă.

“Când Inspecţia Sanitară vine în control, lasă un set de măsuri. Nu lasă nimeni o scrisoare specială. Sunt responsabilităţi şi responsabili. Nu poţi să spui că un spital care aparţine de ministerul Sănătăţii e derogat de orice fel de responsabilitate. În acel spital sunt responsabilităţi clare, trebuie să vedem ce s-a greşit. În sine, pentru că am citit în detaliu ce s-a întâmplat la Matei Balş nu a fost o măsură la pavilionul 5, dacă vorbim de siguranţa la incendiu”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Acolo unde s-a întâmplat nenorocirea, nu era o secţie de terapie intensivă. În sine, dacă vreţi opinia mea, modul în care s-a gândit controlul a fost limitativ, limitat. S-a limitat la ATI deşi uitaţi, pericolul e şi la alte secţii”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit B1 TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *