Președintele Klaus Iohannis a chemat la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis se întâlnește cu premierul și cu alți miniștri, la ora 15. Ședință pe tema redeschiderii școlilor la Cotroceni

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa intersemestrială.

“Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Președintele Klaus Iohannis a venit la Matei Balș, vineri la prânz, după incendiul în care au murit cinci persoane. Președintele României a cerut ministrului sănătății să elaboreze rapid un proiect de reformă a sistemului sanitar din România, după a doua tragedie de acest fel din spitale.

Sunt „probleme structurale” ale spitalelor, spune Iohannis, dar, „vinovații vor fi pedepsiți” a dat asigurări președintele țării, potrivit B1TV.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul