Traian Berbeceanu părăsește funcția de prefect al Capitalei
Traian Berbeceanu părăsește funcția de prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu părăsește funcția de prefect al Capitalei. Chiar el a făcut anunțul pe Facebook, explicând că nu este vorba despre o demisie. Este doar o consecință a înțelegerilor politice din alianța PNL-USR-PLUS, în care postul de prefect al Capitalei a fost cedat useriștilor.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Traian Berbeceanu pe contul de Facebook.

Împărțeala prefecturilor

Traian Berbeceanu părăsește funcția de prefect. USR PLUS va propune prefecții pentru județele: Tulcea, Vaslui, Buzău, Harghita (PLUS); Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița (USR). La acestea se adaugă și postul de prefect al Capitalei, care ar urma să revină unui membru PLUS, relatează B1TV.

PNL va ocupa restul de 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

Satul din Romania în care oamenii vorbesc o limbă secretă, veche de 100 de ani

UDMR obține cinci prefecturi: Cluj, Arad, Sălaj, Satu Mare și Covasna.

În județele în care Alianța USR-PLUS nu a obținut mandate de prefecți, va avea câte o poziție de subprefect. La București, unde sunt 3 subprefecți, 2 vor fi ai PNL și unul al UDMR. În județele în care are UDMR prefect, vor fi câte 1 subprefect pentru PNL și unul pentru USR PLUS.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *