Image default
Actualitate

Traian Berbeceanu a anunțat controale inopinate în Capitală, pentru respectarea măsurilor sanitare

Traian Berbeceanu va face controale în Capitală pentru a verifica respectarea măsurilor sanitare iar unde va găsi nereguli, vor plăti șefii instituțiilor controlate. Situația îmbolnăvirilor în București este uniformă pe toate sectoarele, a precizat prefectul.

Traian Berbeceanu va face controale inopinate, în diferite zone sau instituții. Dacă măsurile nu sunt aplicate corespunzător, șeful instituției sau responsabilul zonei verificate va fi chemat și tras la răspundere, a declarat declarat prefectul Capitalei, citat deG4Media.

Miercuri dimineață va avea loc o întâlnire cu toți șefii instituțiilor de control care au atribuții în gestionarea crizei COVID-19 în Capitală, astfel încât să fie sporită supervizarea măsurilor de protecție sanitară.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 7.439 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar Municipiul București a înregistrat 1.946. Astfel, Capitala a ajuns la un număr total de 77.796 de îmbolnăviri depistate de la izbucnirea crizei sanitare.

În ceea ce privește situația la nivel național, potrivit datelor transmise marți de autorități, până pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

Nicușor Dan: Bucureștiul nu va intra în carantină

Nicușor Dan a subliniat că pentru moment Bucureștiul nu va intra în carantină, această variantă fiind „ultima ipoteză care este luată în calcul”.

„În primul rând, nu este cu totul și cu totul direct. Voi avea o discuție, această discuție nu a avut loc. Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină. La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Am extins rețeaua de paturi ATI, dar în acest moment Bucureștiul nu mai are și suntem nevoiți să ducem în altă parte”, a declarat edilul, la Digi 24.

Related posts

Alin Stoica a fost numit prefect al Capitalei

Andrada Ionescu

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: Când specialiștii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face

Andrada Ionescu

Dacian Cioloș dă de înțeles voalat că Berbeceanu ar rămâne prefect la București: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

Andrada Ionescu

1 comment

Relaxarea măsurilor sanitare în București ar putea fi decisă vineri 21 ianuarie 2021 at 8:01

[…] prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu, miercuri seara, la Digi […]

Reply

Leave a Comment