Structura viitorului parlament și numărul mandatelor au fost explicate de Florin Roman
Structura viitorului parlament și numărul mandatelor au fost explicate de Florin Roman

Structura viitorului parlament și numărul mandatelor au fost explicate de Florin Roman, liderul deputaților PNL. „La ora actuală, structura viitorului Parlament, după distribuirea mandatelor și urmare a redistribuirii, arată în felul următor: Partidul Național Liberal – 93 de deputați, USR-PLUS – 55 de deputați, UDMR – 21 de deputați și minorități naționale – 17” a explicat Florin Roman.

Este suficient pentru coaliția de dreapta să aibă majoritate în parlament și să treacă legile organice. Spune Florin Roman, dar se putea și mai bine. PNL a plătit costul măsurilor nepopulare pe care a fost obligat să le ia în pandemie.

„Matematica e una foarte simplă. La ora actuală, structura viitorului Parlament, după distribuirea mandatelor și urmare a redistribuirii, arată în felul următor: Partidul Național Liberal – 93 de deputați, USR-PLUS – 55 de deputați, UDMR – 21 de deputați și minorități naționale – 17. Chiar și un PSD-ist poate să facă calculul, să vadă că mergem spre 180 de voturi. Arată o majoritate așa cum a cam a avut PSD. Ca să înțeleagă fiecare cetățean care se uită la noi, pentru a trece legile organice, ai nevoie de 164 de voturi, deci ai suficiente voturi pentru a promova legile organice. (…) Lucrurile, constituțional, spun așa. (…) PSD n-a câștigat jumătate + 1 din mandate – dimpotrivă, față de 2016, când s-a dus spre 46%, are o scădere impresionantă. Partidul Național Liberal are creștere, USR are creștere și prin urmare generăm această majoritate în jurul Partidului Național Liberal și izolăm Partidul Social Democrat”, a declarat Florin Roman, marți seară, în emisiunea „Dosar de politician” pe B1TV..

Florin Roman a explicat că pandemia și măsurile luate în consecință, „și anume restricțiile”, au presupus un oarecare cost electoral. Dincolo de structura viitorului parlament, spune liberalul, e nevoie de un guvern pentru că țara are nevoie de un buget pe anul viitor, iar criza sanitară „nu a trecut după alegeri”.

„Pandemia și măsurile pe care le-am luat pe pandemie, și anume restricțiile, ne-au costat electoral și am plătit acest cost electoral – sigur că am fost singurii care ne-am asumat această guvernare, cu un PSD toxic și nociv în Parlament. Până la urmă, lucrurile se vor așeza pentru că, dincolo de treaba aceasta, avem nevoie de un buget pe anul viitor, avem nevoie de un guvern. Pandemia să știți că nu a trecut după alegeri, avem în continuare probleme legate de gestionarea pandemiei”, a mai spus Florin Roman.

Liderul deputaților PNL s-a numărat printre liberalii care au participat la întâlnirea informală avută marți, la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis. La discuția cu șeful statului a participat și Ludovic Orban, președintele PNL, care anunța luni seară că, în pofida demisiei din funcția de premier, va coordona „eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta”.

Leave a comment

Lasă un răspuns