Ministerul Apărării intenționează să achiziționeze carne, produse din carne, lactate și pește, pentru asigurarea hrănirii personalului. În timp ce bolnavii din spitalele de stat sunt mai mult înfometați, pentru că bugetul de 11 lei pe zi/bolnav este insuficient, personalul militar se delectează numai cu alimente de cea mai bună calitate.

alimente

Obiectul contractului este reprezentat de achiziționarea, transportarea și livrarea la sediul unităților militare beneficiare a unor cantități de carne, produse din carne, lactate și pește.Anunțul implică încheierea unui acord-cadru.

Durata acordului-cadru este de 24 de luni. Data limită până  la care ofertanții pot depunde ofertele este 11 mai 2022. Acordul cadru este împărțit în 58 de loturi ce vor fi atribuite ofertanților printr-o licitație deschisă. Calendarul estimativ de atribuire a contractelor subsecvente este de un contract pe an.

Valoarea totală a acordului-cadru este de 15,8 milioane de lei, fără TVA, adică 3,2 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea contractului se va face din bugetul Ministerului Apărării. Criteriul de atribuire al contractului este reprezentat de „Prețul cel mai scăzut”.

Unitățile militare pentru care se dorește achiziționarea, transportarea și livrarea cantităților stabilite de carne, produse din carne, lactate și pește sunt:

 • U.M 02574 București
 • U.M 02441 Mangalia
 • U.M 02424 Sinaia
 • Căminul Militar Olănești

Ce alimente sunt așteptate pentru a delecta peronalul

Cei care își vor adjudeca contractul vor furniza:

 • Carne de pui: Pui grill refrigerat, aripioare de pui refrigerate, ciocănele de pui refrigerate, pulpe de pui refrigerate, pulpe de pui refrigerate fără piele, piept de pui dezosat refrigerat fără piele, piept de curcan fără piele refrigerat, ficat de pui refrigerat.
 • Carne de porc: Carne de porc fără os refrigerată, carne de porc lucru refrigerată, mușchi file crud refrigerat, mușchiuleț porc refrigerat, pulpă de porc refrigerată, coaste de porc refrigerate, creier de porc.
 • Carne de vită: Antricot de vită refrigerat fără os, carne de vită lucru refrigerată, mușchi de vită refrigerat, pulpă de vită fără os refrigerată, burtă de vită refrigerată.
 • Carne de oaie: Pastramă de oaie refrigerată.
 • Mezeluri: Pastramă de pui, cremwurști pui refrigerați, ceafă afumată, ciolat afumat fără os, bacon, kaizer, mușchi Azuga, muschi file afumat, mușchi file țigănesc, pastramă de porc, șunculiță țărănească, șuncă de Praga, cârnați cabanos, cârnați oltenești, salam de Sibiu, Salam Victoria, pastramă de vită.
 • Preparate din carne de porc: Cârnați proaspeți de porc, pastă de mici.
 • Lactate și ouă proaspete: Brănză proaspătă de vacă, brănză telemea de vacă, cașcaval din lapte de vacă, iaurt din lapte de vacă, lapte de vacă 3,5% grăsime, smântână fermentată, smântână din lapte de vacă pentru gătit-32% grăsime, unt de masă-74% grăsime, unt pentru patiserie-82% grăsime, ouă de găină.
 • Pește: File de crap proaspăt, file de pangasius congelat, file de șalău congelat, file de somon congelat, macrou fără cap – eviscerat congelat, păstrav congelat eviscerat, rondele de somon congelat, trunchi de merluciu congelat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *