Vladimir Putin
Vladimir Putin

​​Vladimir Putin amenință direct Occidentul. O intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei, a spus liderul de la Kremlin.

El a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, citează Tass.

Puțin a reluat teza că Ucraina a fost adusă la o confruntare directă cu Rusia de către forțele externe, comentând că an de an țara vecină a fost transformată în „anti-Rusia”.

„Și apoi au adus-o într-o ciocnire directă, au împins Ucraina într-o ciocnire directă cu Rusia. Astfel de planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeei și Donbasului, au fost, din păcate, precizate în documentele doctrinare ucrainene de astăzi”, a spus liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Facţiuni ale armatei ruşi sunt furioase că Putin a redus operaţiunile de invadare a Ucrainei şi au cerut o nouă escaladare a conflictului. În timp ce ucrainenii opun rezistenţă atacurilor inamicilor, persoane importante din armata Rusiei cer liderului de la Kremlin să mobilizeze soldaţii şi să acapareze complet ţara vecină.

Veteranul forţelor speciale Aleksander Arutiunov l-a rugat pe Putin să extindă operaţiunile militare, într-un video devenit viral. Videoclipul a fost postat pe canalul său, Razvedos, având aproximativ 18 milioane de vizualizări, scrie Daily Mail.

El l-a întrebat pe Putin: „Dragă Vladimir Vladimirovici, te rog să te hotărăşti, ducem un război sau ne masturbăm?”

Facţiunile pro-război cred în acest moment că Rusia nu se mai lupta doar cu Ucraina, ci şi cu NATO. Ei susţin că asta înseamnă angajarea întregii forţe armate a naţiunii. Comandantul adjunct al armatei ruseşti, Rustam Minnekaiev, a făcut aluzie la această mişcare săptămâna trecută când a sugerat ca Rusia să construiască un coridor de la Donbas la Moldova.

„[Trebuie] să stabilim controlul deplin asupra Donbasului şi a Ucrainei de Sud. Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea, precum şi va influenţa obiectele vitale ale economiei ucrainene.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *