Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit miercuri seara despre voucherele pe care Guvernul urmează să le acorde pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, dar și elevilor pentru a preîntâmpina abandonul școlar.

„Sunt peste 2,3 milioane de pensionari care vor beneficia de această măsură, peste 800 de persoane cu dizabilități şi acum suntem în construcție pe numărul de copii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru preîntâmpinarea abandonului școlar. Am majorat deja norma de hrană pentru copiii din orfelinate, pentru masa din spitale”, a precizat ministrul Muncii Marius Budăi la România TV.

Încă nu s-a hotărât modul în care beneficiarii vor primi voucherele.

„Sunt două soluții: ori pe suport tehnic, ori ca acel tip de card cum a fost la alimente. Dacă va fi listat, în ziua cu pensia vor primi şi voucherul. Va fi folosit pe sistemul bonurilor de masă”, a explicat ministrul Marius Budăi.

Vor fi distribuite începând cu luna iunie

„Noi ne-am gândit la șase categorii de produse de bază. Îți poți face stocuri de produse neperisabile, nu mergem în fiecare zi cu voucher și ne cumpărăm o pâine, că nu primim rest”, a mai spus ministrul Marius Budăi.

Voucherele de 50 de euro vor fi distribuite începând cu luna iunie, din două în două luni. Astfel, beneficiarii le vor primi în iunie, august, octombrie şi decembrie.

„Avem tot în pachetul acesta de sprijin o măsură pe care o implementăm deja, pachete cu ajutoare alimentare care conțin făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, conserve de carne, gemuri.Sunt deja un număr de 1,2 milioane de cetățeni care primesc acest pachet și urmează ca – astăzi am avut o întâlnire cu domnul ministru Boloş şi cu echipele noastre tehnice – acum lucrez cu echipa de la Ministerul Muncii pentru a întocmi baza de date cu beneficiarii acestui sprijin. Până la mijlocul lunii mai ne dorim să avem actul normativ implementat astfel încât să intre în vigoare de la 1 iunie”, a mai precizat Marius Budăi la România TV.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *