Aproape 0 jumătate de an a lucrat de acasă după care a început să se îmbolnăvească. Acesta este activitatea unui politician stipendiar. Este nepotul unui cunoscut lider PSD și a fost recompensat cu o poziție caldă la o societate anonimă de stat. Pentru siguranță a intrat repede în relații cu șefa de la resurse umane.

Consilier județean la Mehedinți…

Tiberiu Alin Nicolicea este nepotul cunoscutul lider PSD Eugen Nicolicea, inginerul care a absolvit dreptul prin corespondență și a ajuns șef la Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Tiberiu Alin Nicolicea a pornit pe urmele unchiului. El a câștigat un mandat de consilier județean la Mehedinți. Deși unchiul este la PSD, nepotul a ales doctrina liberală pentru un parcurs armonios al carierei.

Juniorul a devenit consilier județean în Mehedinți din partea partidului condus în acel județ de Virgil Popescu, Ministrul Energiei.

… specialist în ape minerale la București

Așa cum se face într-un partid politic de dreapta, Nicolicea a fost rapid distribuit și într-o funcție la o firmă de stat. Locul său a fost făcut la București, la Societatea Apelor Minerale care se afla în subordinea șefului de partid Virgil Popescu.

Firma era condusă de un alt mehedințean, Alin Udriște. La scurt timp, Nicolicea a ajuns să fie șef de departament, iar salariu lunar a sărit de 12.000 de lei.

Drumul de la Severin la București durează în medie 4 ore și este greu să faci față unui serviciu în capitală în timp ce faci și politică și afaceri la Severin.

Muncă prin corespondență: jumătate de an acasă!

Din acest motiv Tiberiu Nicolicea a adunat aproape 100 de zile de muncă de acasă pe parcursul anului 2021. Aproximativ o treime dintr-un an calendaristic a stat consilierul județean departe de biroul de la Societatea Națională a Apelor Minerale.

Totuși dacă scădem din cele 365 de zile ale unui an 104 week-enduri și celelalte punți ale bugetarilor vedem că suta de zile reprezintă procentual jumătate din timpul pe care bugetarul trebuia să-l petreacă la birou.

Peste 60 de zile de concediu medical

În acest an, tele-munca nu a mai putut să fie aplicată. Cu toate acestea, Nicolicea nu a ajuns la serviciu decât în jumătate din timp. În rest, conform colegilor el s-a aflat în concediu medical.

Afecțiunile medicale ale persoanelor reprezintă aspecte ale vieții private. Cu toate acestea, în acest caz există suspiciuni rezonabile că situația este de interes public justificat. Este vorba despre bani publici plătiți unui angajat care nu se prezintă la birou. Un angajat care este coleg de partid cu șeful instituției și cu ministrul de resort.

Suferind la serviciul din București, prezent la ședința de la Severin

Suspiciunile rezonabile care ne determină să discutăm despre concediul medical al lui Nicolicea sunt legate de prezența sa la ședințele CJ Mehedinți și absența de la serviciu.

Pe 7 octombrie, politicianul nu s-a prezentat la locul de muncă. Era în concediu medical. Afecțiune nu l-a împiedicat să se ducă personal la ședința CJ Mehedinți.

Nicolicea în concediu medical a ales să se ducă la ședință fizic deși alți 15 consilieri județeni exprimaseră votul prin mesaj sau on-line.

image 1

Legături la „resurse umane”

Colegii lui Nicolicea sunt revoltați atât de salariul primit de politician cât și de prezența lui sporadică la locul de muncă. În Societatea Națională a Apelor Minerale se vorbește despre protecția politică a severineanului.

Cu toate acestea, colegii lui Nicolicea au început să vorbească și despre relația pe care acesta a dezvoltat-o cu șefa resurselor umane de la societate. Pe adresa redacției am primit două fotografii din zile diferite în care politicianul apare în fața locuinței respectivei directoare.

ei doi

Tiberiu Nicolicea: Virgil Popescu nu m-a ajutat!

Tiberiu Alin Nicolicea, a declarat faptul că a fost avansat de pe postul de consilier director general al Societății Naționale a Apelor Minerale, în funcția de șef de departament pe domeniul calificare proiecte și investiții în urma unui proces de reorganizare realizat în luna decembrie 2020. 

El susține faptul că, avansarea a avut loc în urma unui interviu fără intervenția președintelui fialialei PNL Mehedinți, Virgil Popescu.

Întrebat despre relația sa cu Monica Ifrim, a negat posibila relație extra-profesională cu femeia. El a susținut faptul că, între ei nu există nimic mai mult decât o relație colegială fără să explice prezența sa repatată la locuință acesteia. 

Am solicitat un punct de vedere Monicăi Ifrim, însă aceasta a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de Tiberiu Alin Nicolicea și existența unei posibile relații extra-profesională cu acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *