Parcare

Primăria Bacău vrea să demoleze 132 de garaje pentru a construi o parcare supraterană cu 400 de locuri în zona 9 Mai – Unirii. Investiția suportată de la bugetul local se ridică la aproape 11 milioane de euro.

În cadrul proiectului de investiție vor fi demolate 132 de garaje, și se va construi un corp de clădire care va avea patru niveluri, un nivel subteran, demisol și trei niveluri supraterane, la care se adaugă terasa circulabilă utilizată pe jumătate din amprenta acesteia. Parcarea supraterană va dispune de 363 de locuri de parcare, iar în spațiul exterior vor fi amenajate 37 de locuri de parcare dintre care 9 locuri de parcare vor fi destinate automobilelor cu încarcare electrică. Suprafața totală  a terenului unde va fi construită parcarea este de 996 mp.

La nivelul terasei circulabile vor fi amenajate mai multe zone:

– Un sector destinat parcării unde vor fi amenjate 47 de locuri.

– Un sector de odihnă pasivă dotat cu bănci de exterior, coșuri de gunoi și stâlpi fotovoltaici.

– Un teren de baschet împrejmuit, prevăzut cu vestiare și grupuri sanitare.

– Un spațiu funcțional prevăzut cu spații de curățenie și spații de depozitare.

– Un spațiu destinat copiilor, dotat cu un ansamblu de joacă cu tobogan, ladă cu nisip, leagăn cu 2 locuri, joc șotron, balansoare pe arc și groapă de nisip.

– Un sector naturalistic dotat cu vegetație și gazon.

Valoarea totală a investiției este de 54 de milioane de lei, cu TVA, adică 11,9 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri alocate de la bugetul local al Municipiului Bacău. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 28 de luni.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *