Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, referitor la o posibilă schimbare din funcţie a ministrului Apărării, Vasile Dîncu, că nu se poate „cădea în ridicol” să demiţi un membru al guvernului pentru o declaraţie cum a fost cea făcută de Dîncu cu privire la negocierea păcii în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Ciolacu a mai spus că a discutat cu ministrul Apărării și lucrurile au fost lămurite.

„Eu vreau să ştiu foarte clar, dacă se doreşte schimbarea domnului Dîncu, vreau să ştiu foarte clar care sunt argumentele. (…) Eu am spus foarte clar: când eşti ministrul Apărării, într-o perioadă cu un război la graniţă, comunicarea trebuie să fie într-un fel coordonată cu prim-ministrul (…) Dacă se cere schimbarea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, pentru că a spus că un război se închide cu o negociere, credeţi-mă că nu pot să fiu de acord (cu schimbarea – n.r.). Eu ce am vorbit cu domnul Dîncu: «domnul ministru, vreau să ştiu la ce anume v-aţi referit». M-am lămurit. «Domnule, nu m-am referit niciodată că Ucraina trebuie să cedeze din teritorii ca să închidă un război». Ceea ce e un lucru corect. Orice conflict pe lumea asta se închide cu o negociere, indiferent dacă câştigi sau pierzi”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară la România TV, potrivit Agerpres

Marcel Ciolacu a mai spus că nu se poate cădea în „ridicol” să schimbi un ministru pentru o astfel de declaraţie. „Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere. (…) Atributul schimbării unui ministru e al prim-ministrului, dacă sunt elemente nedate publicităţii sau neştiute de către cineva… În ceea ce-l priveşte pe domnul Dîncu, sunt ferm convins că domnul prim ministru mă va informa şi vom vedea în momentul acela”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *