Compania Națională de Investiții realizează un Centru de Științe Aplicate la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Valoarea estimată a investiției se ridică la peste 6 milioane de euro. Realizarea Centrului de Științe Aplicate presupune conversia vechii săli de sport în bibliotecă multimedia, extinderea acesteia cu un corp nou de clădire, care va cuprinde laboratoare noi și spații conexe.

Prin realizarea proiectului, elevii Colegiului Național „Unirea” vor benefecia de o clădire în care vor fi amenajate laboratoare moderne, de informatică, robotică, fizică ori chimie în care se pot pregăti conform standardelor de învățământ europene. Centrul va fi echipat și dotat cu mobilier specific destinațiilor fiecărui laborator, computere, servere, table digitale interactive, imprimante 3D, tipografii digitale, kit-uri de robotică, aparatură și ustensile pentru laboratoarele de fizică, biologie și chimie, telescoape și cupole de observație pentru laboratorul de astrofizică. Pentru asigurarea încălzirii va fi montată o centrală termică în condensare, formată din trei cazane de 125 kW fiecare și alimentată cu gaz, dar și sisteme solare de producere a energiei termice cu tuburi vidate și sisteme de generare energie electrică folosind panouri fotovoltaice.

În cadrul proiectului de investiție se au în vedere:

  • Transformarea vechii săli de sport a colegiului într-o bibliotecă multimedia.
  • Crearea a 2 laboratoare pentru fiecare dintre disciplinele: fizică aplicată, fizică – chimie, chimie aplicată, biologie și robotică și a 3 laboratoare de informatică.
  • Realizarea unei săli multifuncționale, cu o capacitate de 150 – 180 de persoane, și a unui Centru multimedia pentru prelucrare de imagine și tipografie digitală.
  • Dotarea centrului cu servere, calculatoare, imprimante, proiectoare, table digitale și kituri pentru experimente de fizică, chimie sau biologie.

Valoarea totală a investiției este de 30 de milioane de lei, cu TVA, adică 6,1 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza cu fonduri alocate de Compania Națională de Investiții.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *