În ziua în care parlamentarii dezbat moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne Lucian Bode, europarlamentarul Rareş Bogdan i-a luat apărarea colegului său de partid, spunând că achiziţia de automobile BMW pentru poliţie este justificată.

„În Europa, toate poliţiile naţionale au maşini de poliţie cumpărate de la BMW. Dacă BMW era o firmă de căruţe sau era vorba de o firmă de rangul şapte, probabil că era o problemă. Dar, atâta timp cât motocicletele şi maşinile de poliţie, în proporţie de 90%, până şi în Franţa, unde sunt destul de naţionalişti şi moticicletele sunt de la BMW,” a declarat Rareș Bogdan la Digi24. „Nu ştiu detalii, că nu am urmărit cazul dar să ştiţi că aş cumpăra şi eu o maşină la preţul ăla, la ce criză de maşini e în Europa, în momentul ăsta”, a mai spus Rareş Bogdan. Europarlamentarul a declarat că în momentul acesta se joacă o carte extrem de importantă pentru următorii 15 ani. „E o aşteptare pe care românii o au de 11 ani, nu ţine de un preşedinte, de un premier, de un ministru, de un partid, aici este o chestiune naţională, de interes naţional a României, după cele două mari reuşite, NATO şi UE”, a comentat Rareș Bogdan.

„Noi, dacă reuşim pe 8 decembrie, la Praga, acordarea dreptului de intrare în Schengen, vă daţi seama că este o realizare uluitoare pentru toţi cetăţenii români, pentru firmele româneşti, înseamnă o creştere a PIB-ului României”, a adăugat Rareş Bogdan. Liberalul a dezvăluit că le-a explicat colegilor din Parlamentul European să „aibă mare grijă pentru că un eventual refuz al României va duce la creşterea sentimentului anti-UE, într-o ţară care este de 11 ani cea mai prietenoasă şi cea mai pro valori europene, din Europa”. Potrivit acestuia, raportul celor 25 de experţi care au fost prezenţi la Bucureşti pentru a verifica dacă ţara noastră respectă cerinţele Schengen este unul pozitiv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *