Image default
Anchete

Problemele se țin lanț de Marcel Ciolacu. Încurcături fiscale, datorii și acuzații dure

Problemele lui Marcel Ciolacu devin tot mai mari. Prietenul teroristului Hayssam are datorii mari la firmă, este acuzat că vrea să închidă un lanț de farmacii și ar putea fi obligat să distribuie dividende.

Fabrica de pâine a lui Marcel Ciolacu are datorii totale halucinante. Afacerea gestionată de soția liderului PSD preferă lichiditățile deși în timpul guvernării social democrate întreprinzătorii erau hăituiți de ANAF să distribuie dividende.

De ani de zile, declarația de avere a șefului PSD este constantă: soția sa, Roxana Mihaela Ciolacu primește un salariu de aproximativ 30.000 de lei anual de la o firmă la care e director general. Lucia Com 94 SRL este firma familiei Ciolacu.

Datorii mari pentru firma lui Marcel Ciolacu

Firma se ocupă cu fabricarea pâinii și a înregistrat în 2018 venituri de un milion de lei. Societatea are șapte angajați. Dacă Lucia Com 94 SRL nu ar avea datorii totale foarte mari, afacerea ar putea fi profitabilă.

Firma lui Ciolacu înregistrează datorii totale de 1,2 milioane de lei. Datele sunt oferite de Ministerul Finanțelor Publice. Datoriile totale se referă la datoriile la stat, la furnizori și chiar la asociați. Nu știm care este raportul dintre cele trei tipuri de datorii.

Cu toate acestea, plățile pe care firma trebuie să le facă depășesc salariul anual al politicianului și al soției sale. Profitul firmei este mic, 100.000 de lei și nu poate acoperi o asemenea datorie.

Lichidități nedistribuite de șeful PSD

Firma lui Ciolacu avea 1,1 milioane de lei în casă sau în conturile bancare. Aceste sume reprezintă bani care nu au fost distribuiți drept dividende, dar pentru care nici nu s-a prezentat o justificare a cheltuielilor.

În perioada în care Ministerul de Finanțe era condus de Orlando Teodorovici, firmele cu indicatori similari erau controlate de fisc. Politica PSD era de a obliga întreprinzătorii să distribuie dividendele și să plătească impozit. În practică, firmele care au mulți bani în casă și conturi sunt cele care fac unele cheltuieli nejustificate.

Acuzații grave din Buzău

Aceasta nu este singura problemă a șefului PSD. Patronul unui lanț de farmacii din Buzău, orașul său de baștină, l-a acuzat că încearcă falimentarea sa. Violeta Moraru, proprietara farmaciilor Iris spune că Ciolacu ar fi ordonat închiderea firmei ei deoarece ar deține prin interpuși alt lanț de farmacii.

„Avem incredere in justitie si suntem convinsi ca acest caz va duce la aflarea adevarului despre practicile, afacerile si anturajul lui Ciolacu”, este mesajul publicat pe Facebook de directorul de marketing al Farmaciilor Iris, Violeta Moraru.

Anchetat în trecut de DNA

În 2009, Curtea de Conturi Buzău a constatat că firma municipalității Buzău, Urbis Serv. Firma a fost condusă de Marcel Ciolacu între 2007 și 2008. Curtea de Conturi anchetase felul în care Ciolacu a încheiat ilegal un contract cu Mecan Construct. Firma era deținută de un coleg din PSD.

Conform inspectorilor de la Curtea de Conturi orașul Buzău a fost păgubit cu 1,3 milioane de euro prin această afacere. Șeful PSD a declarat că în instanță s-a reușit anularea raportului, iar procurorii DNA au anchetat afacerea și nu au ajuns la niciun rezultat.

Ciolacu Hayssam

Marcel Ciolacu, prietenul teroristului Hayssam

Marcel Ciolacu rămâne un mister pentru politica din România. El a reușit să-și continue ascensiunea politică în ciuda faptului că a apărut în poze și ipostaze intime cu cel mai cunoscut terorist care a avut activități în țara noastră.

Marcel Ciolacu și Omar Hayssam au apărut în pozele făcute la o vânătoare. Cei doi stau deasupra unui mistreț împușcat. Acțiunea fusese organizată de Direcția Silvică Buzău, dar nicio autoritate publică nu s-a sesizat să ancheteze defrișările ilegale făcute de terorist în orașul șefului PSD.

Singurul care s-a dezis de Ciolacu a fost Victor Ponta care în urma apariției fotografiilor l-a concediat din funcția de consilier onorific al premierului.

Related posts

Nu se pot majora alocațiile din august pentru că nu sunt bani prevăzuți pentru asta. Guvernul va contesta legea PSD

Antonio Ciprian Corneanu

Andrada Ionescu

PSD nu știe când va vota moțiunea. Ia în calcul scenarii precum începerea școlii și așteaptă decizia CCR

Constantinescu Gabriel

1 comment

Datoriile persoanelor fizice la stat vor fi amânate cu maximum un an 23 octombrie 2020 at 12:20

[…] Datoriile persoanelor fizice la stat vor fi amânate, „Beneficiari ai facilităţii de eşalonare simplificată sunt toţi contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de procedură fiscală şi care nu înregistrează obligaţii fiscale restante la data declarării stării de urgenţă, sau acestea au fost achitate până la eliberarea certificatului fiscal”, potrivit comunicatului. […]

Reply

Leave a Comment